Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
11438 vizualizări sâmbătă, 17:15
În România nu există clasă politică. Există mii de inşi care se bulucesc pe treptele puterii, aruncaţi din praştia Serviciilor zise Inteligente.
 
Dar cei care cred că Florian Coldea e „eminenţa cenuşie” a lui Dan Barna se pierd în subtilităţi. Nici măcar cenuşie, pentru că nu-i prieşte umbra. Despre eminenţă nu poate fi vorba - n-ar ajunge un Père Iosif, chiar dacă Barna ar fi Richelieu.
 
Coldea e un personaj care a pierdut o putere imensă, construită pe precaritatea politicienilor. A fost un om temut şi a avut lipsa de umor de a dori să se ştie asta.  
 
N-am informaţii cât „intelligence” a încăput în prestaţia sa profesională de şef  operativ al SRI, se vede însă că multă combinatorică politică, nărav care nu l-a părăsit nici în civilie.
 
Obişnuit să se afle la masa cu postav verde, a înjghebat USR. O vreme am crezut că joacă din pasiune.
 
Abia astăzi, citind programul de candidat la Prezidenţiale al lui Dan Barna, înţeleg că lucrurile stau încă şi mai prozaic.
 
Florian Coldea a încropit USR dintr-un impuls vindicativ, ca să-şi plătească poliţele, din înaltă funcţie de Integrator: „Consiliul Suprem de Apărare al (<a>, vasilicilor! n.m.) Ţării va fi reformat prin crearea unor structuri-expert permanente în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, care vor gestiona integrat (<atât>, vioricilor! n.m.) comunitatea naţională de informaţii, cât şi comunitatea de politică externă”.
 
Ghinion. Bula USR se cam dezumflă. 
 

Citește și: