Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1930 vizualizări 23 sep 2016

"Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare".

Ştiţi cine a postat aceste rânduri în reţeaua de socializare?

Acelaşi care, potrivit Mediafax, şi-a rugat, luni, colegii parlamentari să-l ajute cu votul, în cazul cererii DNA, de ridicare a imunităţii.

Acelaşi care a votat, imun la adevăr, în Senat, împotriva ridicării propriei imunităţi, umăr la umăr cu ceilalţi 72 de aleşi pe care a reuşit să-i convingă să i se alăture, şi lui, pe baricada luptei împotriva Justiţiei.

Acelaşi care răspundea unor jurnalişti, o zi înainte, că nu doreşte să ajungă în faţa completului de judecată, întrucât este nevinovat.

Acelaşi care, astăzi, susţine că doreşte, „ca şi familia Gigină”, să afle adevărul, deşi a renunţat la orice formă de demnitate, pentru a nu ajunge în proces, acolo şi numai acolo unde se poate afla adevărul.

Acelaşi care, în seara accidentului nici nu s-a deranjat să coboare „de pe bancheta din spate a maşinii”, ca să vadă ce i s-a întâmplat „tânărului său coleg”.

Acelaşi, adică generalul Gabriel Oprea.

Astăzi, vineri, după ce s-a speriat de furia mulţimii, strânsă în faţa Senatului – probabil şi de furia PSD, căruia-i şifonează fixonomia obrazului -, Oprea s-a gândit că e mai bine pentru toată lumea – adică, pentru imaginea sa şi a celor care au votat pentru el, împotriva cererii DNA, şi care tocmai au aflat că le-ar fi aproape imposibil să reia votul -, să facă un pas în spate: să anunţe că-şi dă demisia. Ceea ce, oficial, încă, nu s-a întâmplat.

PENTRU COMENTARII VĂ AŞTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK - MARIAN SULTĂNOIU

Aşa cum am mai spus, m-a cutremurat lipsa de demnitate a unui ofiţer de cel mai înalt rang al Armatei Române, care, indiferent de conjunctura în care se găseşte – că se consideră sau nu, vinovat -, a înţeles să se umilească, public, nepermis, numai şi numai pentru a nu fi pus în situaţia de a contribui la aflarea adevărului despre moartea poliţistului Gigină.

De ce să fi făcut toate acestea, domnule general Oprea, dacă vă consideraţi nevinovat? Dacă „nu vă ascundeţi în spatele niciunei imunităţi”? Dacă demnitatea şi dorinţa de a afla adevărul sunt singurele stări care vă animă.

Păi, dacă în politică este aşa cum „explică” plasticul dumneavoastră coleg de misie, Daniel Barbu, de la ALDE, şi anume mai greu şi mai periculos decât trăiesc militarii români în teatrele de operaţiuni, din lume, mă întreb cu câtă demnitate apăraţi/aţi fi apărat, dumneavoastră, aici/acolo, cauza?!

Ce ruşine…    

 

Citește și: