Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2384 vizualizări 5 iul 2017

Ponta, eliminat din concurs de camaradul Dragnea, după ce a făcut secretariat pentru guvernul Grindeanu, loveşte din nou. Aţi ghicit: chiar în colegul de barcă al penultimilor premieri social-democraţi, încercând, mereu, să-l bage la fund, ca un Triunghi al Bermudelor.

Evident, afectat de înfrângerea în moţiune, împuşcat cu bile de aproape toţi oamenii săi – descoperindu-se în urne, chiar mai multă muniţie decât a fost trasă -, Ponta s-a trezit murmurând: „Un fleac, m-au ciuruit!”.

S-a uitat după prieteni: în dreapta nimeni, în stânga, Bănicioiu, pregătit să-i facă, rapid, un „antirujeolic”; în spate, toţi ceilalţi, numărându-i paşii; înainte, pustiu. Deci „Înainteee!”, a strigat, şi s-a repezit cu capul în partid.

Şi a zis aşa, în concluzie - după ce, în lead-ul postării sale pe Facebook, a comparat promisiunile mincinoase ale partidelor socialiste din Ungaria şi Franţa, în anii din urmă, cu acelea ale PSD, din „epoca Dragnea”, referindu-se, de asemenea, şi la falimentele electorale ale celor două formaţiuni, prezicându-l, astfel, pe cel al Kiseleff-ului: „Eu mi-am făcut datoria faţă de PSD şi faţă de alegătorii săi în ziua votării noului Guvern "Tudose" - atunci am arătat că modificările de Program făcute total neserios, heirupist şi populist vor fi principala slăbiciune în perioada următoare. Nu mă aştept să mă ia în seamă Însuşi Liviu Dragnea - dar ceilalţi sper că au citit şi au înţeles.

Încă mai cred că lucrurile se pot îndrepta - dar numai dacă se îndeplinesc cel puţin câteva condiţii:

- guvernul să fie condus de Premier de la Palatul Victoria, nu de Liviu Dragnea de la sediul PSD;

- în guvern numirile să se facă pe criteriul competenţei profesionale şi nu al obedienţei faţă de Preşedintele Partidului;

- banii publici să fie folosiţi pentru binele general şi nu pentru îmbogăţirea unor firme private (gen Teldrum) sau pentru cumpărarea de sprijin politic;

- guvernarea să nu fie folosită şi deturnată de interesul salvării personale faţă de problemele judiciare;

- oprirea iluziei că o Propagandă agresivă susţinută doar cu tupeu şi resurse financiare poate să suplinească lipsa rezultatelor/sau lupta paranoică contra celor care fac dezvăluiri sau critică - omul obişnuit care primeşte 100 de lei în plus la salariu sau pensie ştie prea bine că asta nu îi dă posibilitatea să aibă latifundii în Brazilia!

- asigurarea stabilităţii şi predictibilităţii în zona economică, fiscală şi socială (nimeni nu mai vrea promisiuni - ci doar stabilitate şi siguranţă)!

Update - un cititor mai deştept decât mine m-a inspirat cu sloganul pentru viitoarea campanie electorală: "PSD este pe Teldrumul cel bun!”.

Aşa, deci! După ce „Sistemul” s-a detonat din interior; după ce DNA se detonează din interior; după ce Biserica îşi detonează preacurviţii din interior; iată, acum, şi PSD detonându-se, vizibil, din interior.

Doar că, în acest ultim caz, preopinenţii pot sta liniştiţi. Victor Viorel P. nu va face nicio plângere/intervenţie/denunţ. Întrucât, dacă ar deţine dovezile necesare (vezi referinţele la „Teldrum”, Brazilia şi manevre în PSD) ar putea fi acuzat, la rândul său, de tăinuire. Mai ales, din funcţia de premier.

Şi-am încălecat pe-o şa…

Citește și: