Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1399 vizualizări 24 iun 2016

Sigur, mult mai onorant ar fi fost să liciteze, în continuare, cu generalii rezervişti – Oprea-Onţanu-Iordănescu -, aliniaţi în poziţie de drepţi, pentru onorabilul UNPR, partid al traseiştilor celebri, întrucât, e limpede că şefilor din Kiseleff nu le vine bine să negocieze cu Valeriu Steriu, devenit, peste noapte, persona non grata.

Apoi, şi mai onorant îi pare lui Dragnea să toarne în urechile neceruite ale soldaţilor partidului – senatorii şi deputaţii „progresişti”, practic, strategica masă de manevră pe care PSD o vânează pentru a crea majoritate -, ca o zeamă de cucută, propriul cântec de sirenă, în dorinţa de a-i asmuţi împotriva propriei conduceri, pe sistem „dezbină şi manipulează!”.

„Noi avem o relaţie foarte bună cu parlamentarii UNPR. Am avut o susţinere guvernamentală împreună şi, după ce a picat guvernul nostru, în Parlament am avut o majoritate care a funcţionat foarte bine. Nu suntem genul de partid care să ne folosim de nişte parteneri şi apoi să-i aruncăm. Noi am fost dispuşi, suntem dispuşi să discutăm cu fiecare parlamentar UNPR pentru a vedea în ce măsură fiecare dintre ei îşi pot continua mandatul după alegerile parlamentare”, le dă abur şeful PSD.

Păi, şi atunci, cum vine aia că „nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR; nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.

Ce este neonorant, la o adică, să recunoşti că ai nevoie, şi pe mai departe, de spetezele care ţi-au întins pânzele, amar de timp, făcându-le o ofertă limpede şi cinstită: „atâţia oameni, atâtea colegii, atâtea mandate”?

PENTRU COMENTARII VĂ AŞTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK - MARIAN SULTĂNOIU

E mai simplu să încerci să-i tentezi cu promisiuni alunecoase şi poveşti cu ricoşeu, născute din propriile experienţe, de genul: „Planul este aşa - să-i păcălească cu fuziunea (PNL – n.n.), nu-mi dau seama exact care-i interesul lor acum, poate Bucureştiul sau altceva, şi după fuziune – să zicem că se realizează fuziunea, ei nerealizând încă nici fuziunea PNL–PDL -, să le spună că nu le mai pot da 18 mandate, nici măcar 10 şi, eventual, dacă se dă un mandat sau două pentru cineva din conducerea UNPR, restul să nu-i intereseze pentru că este stilul cunoscut”?

Eu cred că o astfel de declaraţie denotă nelinişte; ba, chiar o anumită doză de îngrijorare în tabăra pesedistă.

Situaţie pe care, într-un fel sau altul, PNL ar trebui să o speculeze. La urma urmei şi-o fi luat seama şi UNPR - oaste de strânsură, aşa cum se află –, intrat sub o nouă conducere, că a venit timpul să renunţe la negocierea alianţelor făcute în uşa DNA.

De aceea, nu văd nimic exagerat în declaraţia liderului liberal, Alina Gorghiu: "Dacă PSD are o alianţă cu UNPR, este de făcut statuie. Dacă PNL are dialog cu orice partid parlamentar, este o dramă naţională. Nu s-a luat nicio decizie. În afară de PSD, cred că poate fi partener de dialog orice partid parlamentar. Miza alegerilor este foarte, foarte mare".

Citește și: