Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
4181 vizualizări 2 apr 2019

Extrem de supărată după incidentul cu poliţiştii „tupeişti” care i-au luat carnetul prezidentului de şedinţă, de la Senat, domn’ Claudiu, doamna Manda s-a declarat extrem de deranjată.

Nu, nu pentru că i-ar fi suspendat permisul pentru 90 de zile soţului, pe care l-au prins levitând pe şosea cu 125km/h, ci pentru că „s-a dat asta pe surse”. „Dacă ştia Poliţia că e corect, trebuia să dea un comunicat. E jenant pentru Poliţia Română că s-a comportat aşa!”, a declarat doamna, deranjată, cu mantă la comandantă.

Eu n-aş spune jenant, ci de-a dreptul penibil!

Sigur, fostul ministru, actualmente consilier al prim-ministrului Dăncilă pe probleme de infrastructură de transporturi - cum ar veni şefa şefilor peste mizeria a tot ce ne transportă, pe unde ne transportă şi cum ne transportă -, nu a avut, totuşi, super-îndrăzneala de a-şi declara deranjul faţă de faptul că nişte amărâţi de agenţi l-au lăsat per pedes pe viitorul reprezentant al României la Bruxelles, tocmai în campanie, când ar fi trebuit să facă mumos la alegători. (Şi, fie vorba între noi, asta n-ar fi fost nimic, dacă afrontul nu i-ar fi fost adus chiar doamnei, personal, care se afla de-a dreapta dumnealui, fiind lăsată, fără tresărire, în anonimat: „Eram cu el, în acea zonă se circulă pe două benzi pe sens. Trebuia să conducă şedinţa Senatului şi ne grăbeam. (…) Nu am contestat, am spus că ne grăbim”, a spus Olguţa).

Aşa şi?! Dacă ne grăbim, ce? Şi eu mă grăbesc, şi dumnealui se grăbeşte, şi Tamaş era grăbit, şi s-a oprit direct în puşcărie.

Păi, ia să facem un calcul! De la 50 de km/oră, cu cât se circulă în localitate, până la 125, diferenţa este de 75 km/oră. Ziua, în amiaza mare, când circulă biciclişti, căruţe, vin copiii de la şcoală, mamele de la piaţă/supermarket, bărbaţii de la băut. Nu mai facem socoteala aia veche cu „în câţi metri opreşti un bolid care circulă cu…” că e depăşită. Fapt este că, dacă un câine, dintre milioanele de câini-pietoni, care-ţi taie calea pe şosele patriei, sau una dintre milioanele de gropi care-ţi taie răsuflarea - inclusiv sub conducerea consilierului Vasilescu-Manda -, îţi apare, aşa netam-nesam, în faţă, luni, pe la ora 15.30, „pe raza oraşului Mihăileşti-Giurgiu”, şi zbori aiurea vreo 50 de metri, pe puţin, întâlnind în „aer” oameni, maşini, capete, trupuri, stâlpi, copaci, case, ce faci?!

Dacă, după aia, te descarcerează vreo trei echipaje de pompieri, în câteva ore, iar vreo patru ambulanţe îţi transportă victimele la spitalele regionale care nu există, ce mai zici?! Mai ai, atunci, îndrăzneala să spui, arogant: „E jenant pentru Poliţia Română că s-a comportat aşa”?!

În loc să-i mulţumeşti lui Dumnezeu sau lui Petrache Lupu că s-a comis, iar, Minunea de la Maglavit (de acolo de lângă Craiova, pe drumul Calafatului), şi că v-au oprit nişte poliţişti cu coloană… vertebrală, şi v-au luat carnetul, ca să nu vă mai pierdeţi minţile la volan, cu eventuale consecinţe îngrozitoare, tu de dai deranjată că s-a aflat la populaţie… Cică, pe surse. Dar cine v-a văzut, în trafic, nu v-o fi recunoscut?!

Înţelegeţi cum vine vorba ei?! Adică, bă, nu pot să vă belesc, direct, că i-aţi luat carnetul ăstuia, al meu, văzându-l mai tras la faţă, ca lunea, după potroace, dar tot vă pun tocu’ pe jugulară. Că nu pot să tac ca muta-n horă, deoarece arde pipota-n mine, da?!”

Oricum, un ce profit tot există. Întrucât, doar aşa, făcând o comparaţie între reacţiile celor doi, după episodul incriminat, îţi dai seama că Manda posedă totuşi conştiinţa civică necesară pentru a ne reprezentant la cârma Europei.

Aşa şi numai aşa, Poliţia Română va fi de acord, cu timpul, să ridice baremul vitezei în localităţi, la 80-90 km/h, iar în afară, până la ieşirea în decor.

Aştept cu înfrigurare, în parcare, reacţia plină de miez a lui Marian Godină. Deocamdată e linişte.

Citește și: