Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3500 vizualizări 5 iul 2019

Proiectul de lege a „Recunoştinţei între generaţii” e cel mai nou produs al gândirii pesediste. Rezolvă strălucit problema pensiilor.

Chiar dacă – prin absurd, cu Teodorovici la Finanţe – ar exista bani, n-are rost ca Guvernul Vasilica să greveze Bugetul cu pensiile unora de care Statul nu mai are nevoie decât o dată la patru ani, câteva minute. E şi normal ca pensia să fie asigurată între generaţii – părinţii-şi cresc copiii şi viceversa. Moralmente, e chiar obligatoriu: nu pot fi lăsaţi în plata societăţii, după o viaţă de muncă în zadar. Iscusit! (Recunoştinţa are, ca orice act normativ, şi sancţiuni – în cazul acesta, puşcăria).

Cum se întâmplă în viaţă, vor fi unii care se vor bucura sincer. (Nu şi fiii fostului procuror general Lazăr, care vor trebui să pună mână de la mână până la incidenţa sumei de 27.000).

Dacă orfanii îşi închipuie că sunt exceptaţi, se înşeală. Se vor găsi destui să-i adopte, chiar înainte de a lua prima leafă.

Problema pensiilor odată externalizată, Guvernul ar mai avea două (Educaţia a rezolvat-o doamna Andronescu, în mai puţin de patru mandate): Sănătatea şi Înfrastructura.

În Sănătate, ne paşte programul naţional „Operează-te singur”. Cât priveşte Infrastructura, e de ajuns ca măcar vreo 18 milioane de români (tot nu ştim câţi suntem şi poate că e mai bine) să toarne Şî Ei un metru – în total 18.000 de kilometri de autostradă.

Deja se conturează pericolul a prea mult bine!      

 

Citește și: