434 vizualizări 10 dec 2009

"Consider că orice supra-interpretare, ignorând precizările făcute de însuşi jurnalistul spaniol în emailul menţionat, reprezintă o speculaţie în afara adevărului". Adică, să tacă toată lumea, căci tot ce nu aprob eu nu e adevărat. Ei, uite că eu o să supraignor decretul d-lui preşedinte H.R. Patapievici. D-sa a afirmat următoarele: "Apropo, ştiu din surse sigure că lui Băsescu i-a fost oferită o casetă cu Mircea Geoană primind un sex oral şi a refuzat s-o folosească. Este un om cinstit, credeţi-mă." (interviu pentru La Vanguardia, duminică 6 dec. 2009)
Cum sună litera de lege de la jurnalistul spaniol care i-a luat interviu d-lui Patapievici? "Dl. Patapievici n-a menţionat existenţa vreunei casete privindu-l pe dl. Geoană". Fenomenal. Deci dl. Patapievici afirmă că d-lui Băsescu i s-a dat un obiect inexistent, care, în inexistenţa sa desăvârşită conţine un sex oral. Mi se pare un construct ontologic în antiteză cu cel al primarului care este, M. Vanghelie: filosofia lui care nu este.
Pe ce se bazează afirmaţia d-lui Patapievici? Pe "surse sigure". Adică, aidoma părţii celei mai joase şi jegoase a presei pe care de atâtea ori a muştruluit-o la sânge, filosoful care nu este "o dă pe surse".
Ce mai spune dl. Patapievici? "Dl. Băsescu e un om cinstit, credeţi-mă". Un frumos argumentum ad hominem, pe care iarăşi îl regăsim în presa fecală sub forma: "Ascultaţi ce vă spun eu!" Şi-apoi, cum să nu-l credem pe dl. Patapievici, când el a fost plantat în fruntea ICR de cinstitul dl. Băsescu însuşi?
Subsemnatul, de pildă, cred (am voie?), că dl. Băsescu dacă ar fi avut o asemenea casetă n-ar fi dat-o pentru că ştie foarte bine că Geoană n-ar fi scăzut în ochii logodnicei sale Românica pentru o felaţie, ba dimpotrivă. Primirea de sex oral nu e totuna cu primirea de şpagă. Sau este? Şi dacă este, e vorba de primit sau de dat? Poate ne lămureşte dl. Patapievici.
Dar să presupunem că dl. Băsescu n-a dat publicităţii caseta care nu este pentru că este un om cinstit. Atunci, dl. Patapievici, care tocmai a făcut public conţinutul felaţional al casetei, contrar opţiunii lui Traian Băsescu, ce fel de om este? Şi când a ales să facă "dezvăluirea" atentul observator al felaţiei, felosoful dl. Patapievici, sub formă de apropo, fără să i se pună vreo întrebare? Taman pe 6 decembrie, într-un ziar spaniol, când în Spania votează mii de români.
Unde lucrează felosoful dl. Patapievici? Surprinzător, nu în presa murdară, ticăloşită, obscenă, d-sa este preşedintele Institutului Cultural Român, plătit din banii poporului drag
d-lui preşedinte. Să înţelegem că şi acolo se fac studii felosofice avansate, există colecţii complete de Cancan, Click, Libertatea?
Confirmarea experimentală triumfală a felosofiei care nu este o furnizează purtătorul de cuvânt în campanie al d-lui Băsescu, deputatul Sever Voinescu: "N-am văzut în viaţa mea o asemenea casetă. Caseta despre care vorbeşte preşedintele conţine altceva şi este absolut reală. Nu se referă la dl. Geoană primind sex oral".
Ştiţi ce e trist? Că în orice ţară civilizată, un înalt demnitar al statului care ar fi comis o asemenea manevră abjectă era destituit pe loc. Că în România, dacă ieşea dl. Geoană preşedinte, dl. Patapievici n-ar mai fi fost, oricum, preşedintele ICR, fără să apuce să deschidă gura pentru a vorbi despre felaţii. Şi că, deoarece a rămas preşedinte dl. Băsescu, felosoful care nu este va fi.

Citește și: