Gandul.info
Liviu Mihaiu
Liviu Mihaiu
1866 vizualizări 7 apr 2017

Fiul meu îmi povestea, că la un grătar cu multe mame şi copii de pe pajiştea Bucureştiului, atunci când a rostit, cum e el doct şi sociologic: "femeile din România", s-au intors mai toate "oamele" din curte cu o sprânceană ridicată. Cât p-aci să moară din convergenţa focală a privirilor.

Mie mi s-a întâmplat mult, mult după ce-am citit-o pe Beauvoir sau doamna Mihaela Miroiu. 

Zic într-o doară pe Facebook cum că Moldova are femeile şi mânăstirile cele  frumoase şi porţiile de mâncare cele mari. 

Eh, atât mi-a trebuit: un nor chimic de onorabile activiste s-a activat ca din nimic: 

"Adică, ce vrei să spui!!? Că Moldova e un bordel şi o bodegă!!?" "Această reclamă de tip turism sexual face parte dintr-un discurs sexist pe care-l urmărim de multă vreme" Şi dă-i şi luptă cu Mihaiu, misoginul. 

Degeaba le-am explicat că nu era nici o încurajare la săritul cu "pluile" pe bietele femei, ci o constatare sociologică, soro. 

Că nu pot să cred că am ajuns cu feminismul şi remarcile cu femei precum cu glumele cu evrei şi antisemitismul, adică, numai victimele au voie să le facă. Nu mai poţi să iei la mişto un evreu că eşti antisemit, nu mai poţi să zici "femeie", că te scutură cineva cu chipiu că şi "femeile e om".

Dacă cineva remarca într-un canton elveţian fix acelaşi lucru, nimeni nu se gândea că le face cineva curve pe elveţience. 

De ce credem asta când vorbim despre frumuseţea româncelor, tovarăşelor noastre dragi!!!? "Ale cuie" este prejudecăţile astea despre noi!? Ale bărbaţilor noştri, cumva!!!? Sau ale elveţienilor din cantonul 4!?  Eh, atunci sunt nişte curvi, la rândul lor! Ca să fie egalitate o dată pentru totdeuna!

Altă dată, tot aşa. N-am ce face şi zic: 

"Observ de ceva vreme că femeile, aşa, mai coapte, au început să-njure pe tot felul de chestii "de principiu', gen. Şi iau multe like-uri. Că ţara vrea să vadă mui la tot cartierul. Nu ştiu dacă Andreea Creţulescu, Dana Grecu sau Dragnea sunt de vină pentru dezlănţuirea energiilor astea în sexele noastre slabe, dar un lucru e clar, fetelor: nu e cool şi nici sexy să-njuri şi să huidui. Şi nici convingător. 

Să argumentezi, să protestezi, să organizezi dărâmarea guvernului, să faci proiecte europene, să scrii pe pereţi lozinci, să prinzi şi să baţi infractori e mult mai tare decât să injuri ca o ţaţă de dimineaţă până seara." Am încheiat citatul din mine.

Eh, s-a intâmplat din nou, propria mea verişoară se-ntoarce şi mă loveşte cu un like la dujmani. Amica mea din anii '90 mi-aduce duios aminte, taman din New York, de amanta mea din anii '90 pe care o adoram că-njură. Şi nu, şi nu, şi nu,nene: e dreptul lor să-njure ca bărbaţii. 

Este "sexistă observaţia mea"! "Este vorba despre educaţieeee, nu despre femei sau bărbaţi." Pam, pam.

Nu mă las şi combat: despre bărbaţi se spune că sunt mitocani. Aşa e. Despre femei foarte rar, şi mai mult în Vamă, se spune că sunt mitocance. 

Şi sper să rămână aşa. Pentru orice înjurătură necesită talent artistic. Şi aşa cum bărbaţii înjură şi se-mbată dintotdeauna, aşa şi femeile în negru sunt mai slabe şi cele care înjură sunt mai puţin sexy. Că, deh, aşa este percepţia culturală, bat-o vina şi găina! 

Şi sigur că Totul este despre Educaţie! Şi tot aşa de sigur vă spun: Ostilitatea nu ajută la îndreptarea elementelor misogine, dragele mele camarade. 

Din contră. V-o zic de ani de zile, ca de la activist la activist. In deltă nu împuşti braconierii, ci faci cu ei cursuri de reconvertire profesională. Gen.  

Băi, nene, ori lumea ciorapilor cu portjartier şi dungă a dispărut de tot, ori eu, care am două fete la facultate, trebuie să mă retrag la o mânăstire din Moldova, ori au înnebunit salcâmiţele. Adică, nu mai e mult până când, va veni o zi, în care, dacă remarci ce frumos e epilată o femeie sau ce focoase nucleare sunt unguroaicele atunci comiţi următorul meniu de infracţiuni: trebuie să spui în mod echitabil şi despre homosexuali că sunt epilaţi frumos, sau, mai rău, trebuie şi femeile să remarce, întru dreptatea algoritmului oglindă, ce picioare păroase are un bărbat. 

Şi speţa doi: Şi ungurii sunt focoşi şi româncele sunt focoase la gherghef, altfel este şovinism, sexism şi anti mondialism.

Aşa cum totul va fi să vă evităm, programatic sau nu, sexual şi amoros, pe cele care se-ncruntă la bărbaţi când fac bancuri pentru că sunt suspecte de politică incorectă. Şi-apoi vă-ntrebaţi ce se-ntâmplă cu bărbaţii care de la primele fente în flirt fug şi nu vă mai sună. Cât despre sex nici nu mai poate fi vorba.Fetelor, voi, pizdificaţi bărbatul.  

p.s Un unghi de atac pentru feministe: dacă barbatii sunt educati de femei, cum se face ca avem atâţia bărbati needucaţi, fetelor!!!!? Şi dacă e aşa, şi e aşa, nu mai bine ne ocupăm de educaţia tuturor Mamelor ca o supremă prevenţie în a avea bărbaţi machoisti, mitocani şi misogini!? 

Eh, să văd dacă în afară de doamna Miroiu mai ştie cineva să rezolve problema asta de logică strategică...

 

Citește și: