Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
11923 vizualizări 10 mai 2015

Marele talent Florin „Dodo” Mergea, incapabil să respecte un regim sportiv de viaţă şi să-şi asigure condiţia fizică indispensabilă performanţei, era, din cauza înfrângerilor în serie, pe punctul de a se lăsa de tenis. Când şi-a revenit psihic, pentru simplu era prea târziu, dar îndemânarea lui ieşită din comun putea să facă minuni la dublu.

Posesor al unui forehand de primă mână în circuitul ATP, Florin a trimis în dramatica finală cu Matkowski/Zimonjić nişte retururi încremenitoare pentru adversari.  A reuşit şi cu reverul lovituri de excepţie în momente cheie.

A şi greşit, de mi-a stat inima, la ultima minge din tie-break-ul setului 2, când a servit de două ori în plasă...

Dar ultimul punct al meciului, tot al lui Florin a fost. După un super-tie-break în care a condus cu 6-0, datorită şi serviciilor-bombă şi reflexelor uluitoare la fileu ale lui Rohan Bopanna, perechea româno-indiană s-a văzut egalată, 9-9, în urma revenirii fenomenale a puternicilor Zimonjić şi Matkowski. La acest scor care îţi taie respiraţia, identic cu cel din semifinala împotriva marilor favoriţi, spaniolii Granollers/Lopez, Bopanna a servit calm şi bine încă o dată: 10-9. Matkowski la serviciu – primul, afară. Pe al doilea, Matkowski vine la fileu, retur Bopanna, voleu Matkowski spre Mergea. Florin se aşază cu dreapta şi trimite fulgerător, inside-out, pe reverul lui Matkowski. Incomodat, polonezul se întinde şi voleiază lung, la linia de fund.  Florin lasă, cu instinct, mingea să cadă, şi ea iese afară, un deget – în tenis ajunge şi un deget, nu e nevoie de o palmă ca să câştigi. Madrid, campeones!

Frumos şi puternic acest jucător cu 4 mâini, Rohan-Florin, cred că-l vom mai vedea ridicând trofee deasupra capetelor!  


   

Citește și: