Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
3212 vizualizări 22 mai 2017

Faza cu banda-unică-RATB, pe DN1, de la Podul Băneasa până la Piaţa Presei, a pus fondanta pe coliva edilului-one-woman-show.

După fluturaşi şi iepuraşi butaforici şi anacronici, după „naţionalizarea” serviciilor necesare funcţionării Primăriei la parametri optimi - fapt ce a transformat instituţia într-un „mall de prăvălii cu meserii” -, după „spargerea” ferestrelor Universităţii cu explozii de decibeli şi isterizarea viitorilor istorici, după scandalul cu Arhiepiscopul Ioan Robu şi cu purtătorul vorbelor de duh ale acestuia,  (pe care i-a ameninţat cu un referendum, organizat în ciuda legii şi a hotărârilor judecătoreşti, în perspectiva (ne)demolării mizerabilei clădiri ridicate în cârca Catedralei Sfântul Iosif -, ei bine, după toate acestea şi altele care, momentan, îmi scapă, Asociaţia „Bucureşti fără ei” va inaugura acţiunea de strângerea de semnături, pentru demiterea primarului general, a primarilor de sector şi a Consiliului General.

Oamenii au notificat Primăria în privinţa instalării unui cort necesar demarării acţiunii, în Piaţa Unirii, acesta (şi altele) urmând să funcţioneze vreo cinci luni, cu începere din data de 7 iunie.  

„În Bucureşti, pentru referendumul de demitere a doamnei Gabriela Firea, vor fi necesare 465.000 semnături, cu mult peste cele 240.000 de voturi pe care dna Firea şi PSD-ul le-au primit la alegerile locale. Realitatea este că 86% dintre bucureştenii cu drept de vot nu au votat cu Gabriela Firea. Acţiunea noastră este un proiect cetăţenesc pe bază de voluntariat. Oricine doreşte să se implice este invitat  să ni se alăture, descărcând formularele pentru strângerea de semnături de pe site-ul nostru. În curând, vom instala în mai multe zone din capitală corturi pentru strângerea de semnături,” suntem anunţaţi printr-un comunicat al asociaţiei.

Adevărul e, dincolo de glume şi ironii, că nu te poţi juca, la nesfârşit, cu nervii cetăţenilor. Că nu-ţi poţi bate joc de banii acestora colectaţi din taxe, impozite şi superamenzi, ca să-i arunci, ulterior, cu dezinvoltură, pe apa Sâmbetei.

Şi, mai ales, nu-ţi poţi permite să fii atât de cinic, încât să anulezi o bandă de mers pe sens, a celei mai aglomerate şosele/căi de intrare-ieşire în/din Capitală, fără să-ţi treacă prin cap să analizezi profesionist consecinţele, să faci un studiu serios de impact, să pui în dezbatere publică, cât se dovedeşte a fi necesar, un astfel de proiect absurd şi inutil.

Sigur că, într-un fel, a avut şi această măsură cinică rezultatul ei pozitiv, nu-i aşa?!

Vorba unui sechestrat în ambuteiajul cel mai al dracului din lume – ştiţi că, Bucureştiul se află pe locul cinci, „pe glob”, în domeniu: „N-a fluidizat Firea traficul, dar a organizat, în sfârşit, o parcare pe cinste!”.

Păcat că a desfiinţat-o până la vacanţa elevilor.

Eu zic că, totuşi, nu risca nimic, întrucât, ştiţi bine: când vine vacanţa, vine cu trenul… Din Franţa! Pe varianta aia nouă: Bucureşti-Otopeni…

Citește și: