Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2291 vizualizări 18 sep 2017

Zice, azi, la ieşirea de la DNA, potrivit Mediafax: "În politică ne batem, dar nu ne batem cu dosare. Deci nu am niciun fel de dorinţe, nici nu mă ocup cu denunţuri, cu delaţiunea. Am fost chemat ca martor, am spus ceea ce ştiu, dar eu nu confund bătălia politică... eu nu confund şi nu duc bătălia politică cu arme judiciare că s-a dus contra mea bătălia politică cu arme judiciare şi nu mi-a plăcut. Ce mie nu-mi place, altuia nu-i face!". Şi adaugă, răspunzând, evaziv, la întrebarea: „Există motive de îngrijorare pentru Liviu Dragnea după această declaraţie?” - "Habar n-am", spune, ca şi când ar fi trecut pe la Anticorupţie, ca să bea o cafea şi să mănânce rahat turcesc cu o jumătate de sistem.

După care, se traduce, el însuşi, pe Facebook: "Am fost invitat ca martor şi am spus normal adevărul despre lucruri la care am participat din funcţia de Prim Ministru - restul e cancan sau dezinformare".

Nu spun că toate astea sunt surprinzătoare, mai ales în cazul lui Victor Ponta, la care duplicitatea (ca să nu spun dedublarea – vezi faza cu votul deputatului Ponta, împotriva votului premierului Ponta) este la ordinea zilei.

N-a trecut săptămâna, de când fostul amic al lui Dragnea spunea: "O să vă dau un alt exemplu care m-a deranjat foarte tare şi concret, cu acte. Domnul Dragnea mi-a cerut, a făcut de altfel hârtia pentru guvern, pentru trecerea acelui lac (Lacul Belina) la Consiliul Judeţean Teleorman. (...) Eu am aflat acum din presă şi înţeleg că aşa este, adevărat, cred că nu-i o minciună, că acel lac a ajuns la Tel Drum. Sigur că m-am enervat. Că nu mi-a zis că ajunge la Tel Drum, mi-a zis că ajunge la poporul teleormănean. (...) Asta e o chestiune care m-a deranjat. Pentru că e şi semnătura mea acolo. Normal, după ce semnează toţi ceilalţi miniştri, semnează şi primul ministru. Dar, da, domnul Dragnea a propus ca acel lac să treacă la... dar nu mi-a zis că-l trece după aia la Tel Drum”.

În ceea ce-l priveşte, Ponta consideră că declaraţia în discuţie nu e nimic mai mult decât o rafală conexă a unei „bătăi politice” – mai bine, oricum, decât bătaia cu pumnii –, şi nicidecum una cu dosare, cu denunţuri şi cu delaţiuni…

Spun, încă o dată: dacă invitaţia fostului premier, Victor Ponta, la DNA, în calitate de martor, are legătură cu „afacerea” TelDrum, personal încep să mă îngrijorez.

Păi, ce-ar fi vrut să-nsemne cele spuse mai sus?! O glumă răsuflată, din vechea sa colecţie? Poate o reglare de conturi, ca în filmele americane, când bandele se spulberă în pe stradă, până la ultimul, în absenţa „artistică” a poliţiei? O arătare a pisicii, la o şuetă organizată în sufrageria lui Oprea?

Păi, nu era clar că, după asemenea acuze, orice Parchet, care stă cu urechea pe recepţie, îl va chema să dea socoteală, în primul rând despre vechile sale fapte şi tăceri, dar şi, evident, despre întreg subiectul povestirii?

Habar n-am ce vrea să-nsemne: "Am fost invitat ca martor şi am spus normal adevărul despre lucruri la care am participat din funcţia de Prim Ministru - restul e cancan sau dezinformare".

Adică ce înseamnă „cancan sau dezinformare”? Poate ceea ce ne-a spus el, data trecută? Păi dacă se supără şi Dragnea, ca Bădălău, şi-i face de „denunţ calomnios”? O să-i fie bine?!

Citește și: