51 vizualizări 8 mar 2010

Zece mii de oameni sunt daţi afară de la CFR şi explicaţiile oficiale ţăcănesc enervant ca nişte roţi de tren pe şine proaste. E criză, traficul de marfă a scăzut cu 50 la sută, e greaua moştenire a hoţiilor lui Necolaiciuc, ăla care a ajuns să cumpere costume de scafandru pentru calea ferată. Asta este, ne pare rău de cei cu copii, cu credite, cu soţii casnice, cu părinţi bolnavi, dar n-avem ce face.

E criză, Necolaiciuc a furat mult, dar chiar şi aşa statul şi Radu Berceanu, glumeţul nostru ministru al Transporturilor, aveau ce face. Nu vorbim aici de stoparea hoţiilor zilnice, deghizate în contracte pentru spălarea vagoanelor, măturatul gărilor, închirierea a fel de fel de utilaje pe criterii politico-economice. Ar însemna să cerem imposibilul, să cerem să se renunţe la o tradiţie veche de 20 de ani. E vorba de măsuri simple, luate din pix.

De exemplu, dintr-o simplă mişcare din pix a unui director, CFR Marfă a pierdut acum două luni un contract uriaş pentru transportul de produse petroliere ale companiei Conpet Ploieşti. Conpet, companie de stat, descalifică oferta mai avantajoasă a CFR Marfă pentru că cea de-a doua companie de stat are datorii… la stat. Multe datorii s-au născut datorită altor facturi neîncasate de CFR de la alte companii de stat. Rezultatul minunat al întocmirii "riguroase" a unui caiet de sarcini: Contractul pe trei ani e câştigat de un grup feroviar privat care avea o ofertă mai scumpă cu vreo 5 milioane de euro decât CFR Marfă, societatea dă acum afară 6.000 de oameni pentru că n-are contracte, iar Conpet face şi ea un pas spre faliment. Cum ar veni, în statul român, stânga lui Berceanu de la Transporturi nu ştie ce face dreapta lui Videanu de la Economie, iar ignorarea merge până acolo încât, câteodată, mâinile se strâng de gât una de alta.

Oricum, toate afacerile CFR-ului cu privaţii ar trebui să fie inscripţionate "e pericoloso sporgersi", că e nasol să te apleci şi să faci comparaţii de oferte şi tarife din afară. CFR Marfă, ca să rămânem tot la acest exemplu, a încheiat un parteneriat cu o societate particulară după principiul "noi vă dăm vagoanele, voi ne luaţi profitul". Totuşi, ca să fim corecţi, trebuie să menţionăm şi aportul major al lui Ludovic Orban la distrugerea competitivităţii companiei. În 2008, liberalul a aprobat mărirea serioasă a salariilor, că veneau alegerile. Ghinion, salariile umflate au mers în costuri şi s-au pierdut alte contracte.

Acum, CFR Marfă are pierderi mari, iar FMI ne-a cerut s-o pregătim în 2010 pentru privatizare. După ce o s-o vindem pe nimic la nişte băieţi de pe aici, probabil, se va isca din senin o dezbatere despre interzicerea transportului substanţelor potenţial periculoase pe şoselele patriei. Vom vorbi de explozia de la Mihăileşti, de azotat de amoniu, de pompierii şi ziariştii care au murit acolo. Tragediile de genul ăsta nu trebuie să se repete, azotatul trebuie cărat pe calea ferată. Deci vom da o lege în sensul ăsta şi CFR Marfă va deveni, brusc, puţin mai profitabilă. C-aşa-i în transporturi în România.

Citește și: