Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2059 vizualizări 7 mai 2019

La fucking intervale regulate, apar (din sticlele televizoarelor, din găurile asfatului în marile pieţe) unii care trag de noi să ne salveze. E momentul în care sociologii care îşi developează sondajele în baie constată şocaţi ceea ce învăţaseră în şcoală: ţărişoara asta are mai mulţi mântuitori decât mântuiţi. 

Mulţi. Toţi. De la cei care ne-au băgat în rahat la cei care îşi aşteaptă şansa să ne bage: de la Gloricica Dăncilă, care - spre entuziasmul foştilor săi clevetitori (care până ieri sperau s-o vadă moartă, ucisă de ignoranţă) - umblă mai nou despletită prin ţară, încercând cu degetul nişte băi de mulţime, la Jupânul scămoşat al României, care face pe ofuscatul şi-şi roade vindicativ unghiile, plănuind un mare miting în oraşul care tocmai ce l-a gonit cu coada între picioare, până la urmaşul Brătienilor care ascute pari şi face playback îndărătul celui pe care l-a tocmit să-i câştige alegerile, până la hipsterii de parlament care, fâcând pact cu plusul până în 2020, n-au înţeles cât de scump e să-ţi răscumperi sufletul.  

Toate aceste vietăţi agitate şi atinse de mitomanie, numite politicieni, care s-au înmulţit exponenţial, ne vor bâzâi până la capătul curcubeului. Pardon, al curcubetelui. 

Citește și: