Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
14968 vizualizări 22 aug 2012

Era cât pe-aci să scriu aşa:

MĂREŢIA DREPTULUI:

De ce mama Dreptului, în toată măreţia sa, n-au dat judecătorii Curţii decizia de invalidare din 2 august?Nu-i întreb, de teamă că mi-ar putea răspunde, iar declaraţiile lor – (vişiniii se dovedesc şi ei nişte palavragii redutabili),  m-ar umple de respect.

De ce măreţia Dreptului nu s-a întrunit cvorumul Consiliului Superior al Magistraturii? (Pentru ce şi-au amânat şedinţa până după decizia Curţii am cam înţeles).

Frică, puşcărie -  sunt laitmotivele zilei.

M-am oprit la timp. Ce rost are să iau în serios Republica Şmecheria, care s-a întors în zona gri de unde a ieşit şi unde, probabil, îi e locul.
Mi-e greu să cred că, revenind la Cotroceni, smotocit ca Thomas O'Malley după escapadele războinice, Alesul se va apuca să aplice pe rând cele “6 solutii de stopare a izolării României de UE”, bricolate în garaj, cu care se lăuda, amânându-şi pornirile vindicative.

În ce-l priveşte, Interimarul l-a convins şi pe Premier că războiul nu s-a sfârşit, ba a deschis un front nou: cu Guvernatorul Băncii Naţionale. Mai poartă în spinare (deşi ar trebui să le mute pe conştiinţă) voturile a 7.400.000 de oameni, pe care i-a aruncat într-o luptă fără altă strategie decât propria umoare. Acum îi cheamă în stradă, cu o iresponsabilitate care te îngheaţă. Faptul că nu mai demisionează e cât se poate de firesc pentru un personaj bolnav de sine, care a scos democratia la produs, ca sa-i aducă lui un sejur la Cotroceni, un personaj a cărui viziune politică nu bate mai departe de bombeul pantofilor.   
 

Citește și: