Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2446 vizualizări 15 oct 2017

Eu v-am spus, încă din noaptea aceea, că tutunul dăunează grav sănătăţii: două fizionomii creponate, ieşite la declaraţii, în creierii nopţii, după ce trăsese, fiecare, cartuşul lui.

Mihai Tudose, un exemplar cu circuitele arse/încurcate, ne anunţa că „Shhaideh se va întoarce în guvern” şi că luptase din răsputeri, toată săptămâna, cu fetele - cărora ulterior le ceruse să plece de la Victoria pe motiv că erau penale -, spre a le convinge să nu demisioneze. „Atât Sevil, cât şi Rovana, imediat după ce au primit citaţiile la DNA, au venit să-mi prezinte demisia. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu, au venit şi alţi colegi şi am reuşit sa le oprim, tocmai pentru a nu fi un semnal de, ştiu eu, de degringoladă în guvern".

Liviu Dragnea, un lider şifonat, supărat, perdant „În unanimitate, CEx le-a cerut să nu plece. Sunt supărat. Toată lumea e supărată!”.

Aşa că, din jale s-au născut Stănescu şi cu Felix Stroe, doi noi baroni-miniştri cu probleme… Ahoe!

Acum, din două, una: fie PSD nu mai are decât acest model în dotare, fie Dragnea l-a căpăcit pe „Tudose”, cu viteza luminii (din zorii următoarei zile), „recomandându-i” pe cei doi, ca să-i taie macaroana. Pentru că, odată cu aceste numiri, guvernul în funcţie nu numai că nu s-a curăţat pe el, la dosar, ba, aproape că ne-a curăţat pe toţi, pur şi simplu, dând, direct, pe mâna baronilor banii populaţiei.

Astfel, singura întrebare care se pune acum, în contextul luptei „pe viaţă, pe moarte şi pe libertate”, vorba baronului de Olt, Stănescu, este: ce „aderenţe” au cei doi la preopinenţii ciocnirii?! Cât sunt ai lui Dragnea, cât sunt ai lui Tudose? (În ideea că Tudose a măi rămas cu ceva praf de stele, nu pe umeri, ci pe dumnealui, din noaptea chiştoacelor lungi).

A fost de acord premierul să şi-i asume pe cei doi, ca să-i „spurce” la bani şi glorie, spre a şi-i apropia, total, ulterior? Sau i-a înfipt Dragnea, în coasta lui Tudose, pentru un control „profesional”, gen Sevil Shhaideh.

Oricum ar fi, indiferent de procentele aparţinătorilor asupra celor doi, furia Bruxelles-ului asupra capului lui Tudose se va abate, cu mânie democratic-europeană, când se va lămuri că „miniştrii penali” au fost schimbaţi cu miniştri „învinuiţi” şi „incompatibili”.

Şi atunci, aura lui Tudose, de astăzi, se va transforma în noi cute, pe răbojul frunţii sale. Deja, primele trei au şi apărut.

Rovana Plumb: "În ce mă priveşte, nici vorbă (să mă fi dus cu demisia la Tudose – n.a.)!". Adică, Tudose a bătut câmpii!

Victor Ponta: ”Tudose a câştigat repriza întâi şi a capitulat necondiţionat în repriza a doua! Păcat. Deci au pierdut toţi până la urmă. Inclusiv Guvernul, inclusiv România!”. Adică, Tudose a compromis executivul (partidul) şi ţara.

Şi a treia, cea mai adâncă: vă informez că, în spaţiul public, a apărut deja întrebarea: „Este Tudose omul serviciilor?!”. Adică, Tudose e din sistem?

Ciudat, ce repede trec victoriile când nu pricepi ce poţi face cu ele…

Citește și: