no author
Victor Rotariu
3635 vizualizări 16 iun 2011

Guvernul Boc nu poate salva România din haos pentru că îl sabotează UE. El vrea să atragă fonduri europene dar nu poate pentru că ţara este împărţită pe judeţe şi nu pe regiuni. Iar fondurile UE sunt făcute special pentru a fi atrase de regiuni, deci România este dezavantajată din start la acest capitol faţă de alte state, care au norocul de a nu avea judeţe atât de mici. Cel puţin asta a lăsat de înţeles premierul când a declarat, referindu-se la necesitatea reîmpărţirii administrativ-teritoriale, că dacă "Nu facem asta, nu avem bani europeni după 2013".

Comisia Europeană însă, într-un răspuns oficial, la solicitarea gândul, a explicat că nu are nicio legătură împărţirea administrativ-teritorială cu absorbţia şi că, dacă are, oricum nu cu împărţirea administrativ-teritorială de acum a României, pe baza căreia, de altfel, ţara noastră a încasat deja bani din fonduri comunitare.

Nu cei peste 3.100 de primari din România (dintre care aproape 1.000 sunt ai PDL) sau cei 40 de preşedinţi de consilii judeţene (dintre care 13 ai PDL) sunt de vină pentru că nu se atrag fonduri europene.

Nu corupţia, jocurile politice, birocraţia şi incompetenţa sau delăsarea sunt motivele pentru care administraţia publică nu este în stare să ia gratis bani de la Uniune, ci faptul că România are judeţe. E drept, premierul a revenit ulterior şi a explicat că, de fapt, a vrut să spună doar că va fi mai uşor să se atragă fonduri europene dacă ţara ar fi împărţită pe regiuni.

Tot din cauza UE românii vor plăti taxă de autostradă. Cel puţin aşa a declarat şefa Transporturilor, Anca Boagiu, pe 7 iunie. "Este una din condiţiile impuse de UE şi acceptată de Guvern", a explicat ea.

La câteva minute după declaraţia ministrului, şefa CNADNR, unde salariile unor directori tocmai ce au fost majorate cu 75%, a declarat că se vor percepe taxe pe toate autostrăzile, nu doar pe cele din bani UE, aşa cum precizase Boagiu. Ulterior, ea a revenit asupra declaraţiei, pe care a corectat-o, în sensul în care a spus că ministrul are dreptate, deci taxa se va aplica doar pe autostrăzile care vor fi construite din bani UE.

Într-un nou răspuns oficial al Comisiei, la solicitarea gândul, instituţia europeană a subliniat că "Introducerea taxelor de trecere nu este o condiţie pentru a beneficia de plăţile din fondurile comunitare".

În loc să recunoască faptul că UE nu impune taxe de autostradă, ci vrea doar ca drumurile făcute din bani comunitari să nu ajungă la fel ca cele pe care le-a făcut până acum statul, ministrul a preferat să trimită o precizare prin biroul de presă.

Precizarea a fost următoarea: în discuţiile avute cu oficialii UE s-a "avut în vedere şi subiectul asigurării resurselor financiare pentru mentenanţa acestor tronsoane de autostradă după finalizarea lor". Deci ministrul a trecut de la "este una din condiţiile" la "s-a avut în vedere şi...".

Cel mai probabil, discuţia a fost următoarea: Comisia a cerut Guvernului să dovedească faptul că va avea bani pentru a menţine în stare bună autostrăzile construite din bani UE. Guvernul, ca de obicei, nu a putut. Atunci ministerul a spus că va avea bani dacă va introduce taxa de autostradă. Comisia nu cere taxe, ci întreţinerea drumurilor din bani comunitari.

Guvernul Boc ar vrea, săracul, să facă tot ce-i mai bun pentru români, cu excepţia tăierii salariilor, a majorării TVA, a reducerii corupţiei şi a luptei împotriva evaziunii, desigur. Dar nu poate. Nu pentru că ar fi incompetent, şi el şi toţi cei care îl susţin (nu că opoziţia ar fi prezentat vreo alternativă mai brează, trebuie precizat), ci pentru că, ce să-i faci, şi-a băgat UE coada.

Citește și: