38 vizualizări 3 nov 2009

Cum să uităm? La aviară, nişte unii îmbrăcaţi în cosmonauţi adunau găinile vagaboande de pe gârlă, le luau de-o aripă şi le înfundau în tomberoane. Asta la început. Pe urmă, cosmonauţii cu vermorel le-au săltat direct din curţile oamenilor. Apoi, le-au prelevat pe suspecte direct din oala cu ciorbă.

Nu compar aviara cu porcina. Ultima (vorba vine, mă aştept şi la altele) a dat peste noi în preajma Crăciunului, ca o promisiune electorală. A prins-o din zbor o bătrânică cu pensie simţită, la un miting. "Ce zice, maică? Ce ne mai dă?". Un bugetar restructurat a dumirit-o: "Ne dă vaccine, mamaie". "Scumpe?" "Gratis". "Câte dau de om?" "Stai potolită, că nu dau la toţi. Pentru ăştia ca matale dau tot cu pensicid".

Acu să-i văd pe candidaţii la preşedinţie cum bagă mitingurile în carantină. Cum vorbesc la lume cu masca pe figură. Dacă ar fi să mă iau după ce-am auzit la Moguli TV, o să fie şi mai rău. (Fac o pauză. Am frisoane…). Cât a fost epidemie (boleşniţă, zi să-i zic), încă se putea rezolva cu un discurs mai acid al lui Crin. O mai aburea Geoană, o mai pansa Doctorul. La pandemie nu te joci. Specialiştii avertizează că poate dura şi doi ani. Şi pe urmă nu mai ştim, dacă murim. (Mă iertaţi, m-a apucat din senin o tuse seacă…).

Dar ce facem la vot? (Parcă mă-ncearcă o durere-n gât…) Avem patru soluţii, a cincea nu există. Unu: nu mai mergem, că n-avem voie în aglomeraţie. Doi: va fi absenteism mare, intră un alegător la trei ore, nu-i pericol - comisia de numărare să fie sănătoasă. Trei: nu mai riscăm, se aleg din oficiu primii patru din sondaje: Geoană, Băsescu, Antonescu, Oprescu. Cu patru preşedinţi o să fim mai protejaţi. Se-ntâmplă ceva cu unu, tre să se izoleze, îi avem pe ceilalţi şi tot aşa. Patru: rămâne Băsescu încă vreo doi ani, până trece porcina. Însă, dacă după porcină vine… să ne gândim: în aer am avut (aviară), pe sol avem (porcină), în apă - ce-ar putea fi? Gripa hamsină? (Ştiţi peştişorii ăia mici şi derutaţi, comestibili). A1HAMS1?

(Ce naiba - am febră sau m-am încins?…) Mai e o problemă: cu Guvernul Boc², n-avem greţuri, vărsături. Miniştrii-s destul de rari, ca să nu ia unul de la altul. Dar în Parlament, unde aglomeraţia e mare, porcina poate lovi mai tare ca referendumul. Să stârpim focarul!

Vă mai dezvălui ceva şi p-ormă mă duc să mă predau la Infecţioase, pentru autopsie). Ce-am visat azi noapte: că oameni costumaţi în cosmonauţi - (am crezut întâi c-a început programul lui Geoană: "Un Român pe Marte şi-aşa Mai Departe", pe scurt: "Cine are Marte are Parte") - ne luau de-o aripă şi ne înfundau în mari urne mobile pe care le înfundau în autocare şi autocarele le înfundau în marfare şi marfarele… M-am trezit înainte de-a deraia.

Citește și: