Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3901 vizualizări 19 mai 2016

În ultima parte a declaraţiei, cea referitoare la Hexi Pharma şi infecţiile din spitale, şi apoi în discuţiile cu ziariştii, a dat-o, involuntar şi fără talent, în stand up comedy:

“Eu cred că SRI şi în acest caz şi-a făcut datoria. Când a avut semnale că ceva nu funcţionează bine, a sesizat, dar unele autorităţi cred că nu şi-au făcut treaba foarte bine şi, dacă au fost persoane care cu bună ştiinţă au încălcat legea, atunci evident că mă aştept de la procurori să-i găsească şi să-i predea justiţiei”. Urma să repete ideea, încă şi mai apăsat: “acesta este experienţa mea că SRI îşi face treaba şi sunt anumite instituţii, care în anumite momente nu-şi fac treaba. Eu vorbesc din propria experienţă”. (Folosesc transcrierea Administraţiei Prezidenţiale).

Pe scurt: domnia sa crede, iar noi trebuie să-l credem pe cuvânt. Iohannis dixit!

A urmat dialogul cu un “Jurnalist” (Cotrocenii au adoptat această formulă a dispreţului suveran, de a nu da alt nume decât al Preşedintelui. Jurnalistul era chiar Cătălin Tolontan):

Jurnalist: Iertaţi-mă, deci noi nu avem nicio soluţie de a crede şi noi, de a vedea şi noi informările sau... noi, cetăţenii?
Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: Nu.
Jurnalist: Nu există nicio soluţie legală ca să ne convingem?
Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: Nu, ele sunt destinate unei categorii de demnitari, ele sunt cu titlul de secret şi strict secret. Nu sunt destinate publicului general. Dar puteţi să cereţi lămuriri de la SRI. Nu ştiu dacă unele dintre ele pot fi date cu titlul de nesecret, dacă aşa este, atunci o să vă lămurească SRI”.

(SRI ne-a lămurit buştean, prin comunicatul encomiastic al purtătorului său de cuvânt, Comisia deputatului Georgian Pop).

Întrebat dacă a întreprins ceva după ce a primit informările SRI, Preşedintele României a răspuns monumental: “În momentul în care primim informări, le citim şi ne considerăm informaţi”.

Hexi Pharsa autorităţilor continuă.

Citește și: