Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
33300 vizualizări 28 iun 2012

A califica atitudinea premierului Ponta drept obstrucţionistă şi ilegitimă şi a face pasul înapoi ca să nu fie compromisă România la Bruxelles poate fi o dovadă de înţelepciune şi eleganţă. Dar când ani de zile şi-a obişnuit supuşii cu politica de cap în gură, de lovituri golăneşti sub centură, conducându-se după deviza leninistă kto kavo, care pe care,  gestul acesta îi va fi interpretat lui T. Băsescu mai degrabă ca semn de slăbiciune, de frică. Mai ales după ce V. Ponta a avut grijă să-l ameninţe cu suspendarea în caz că se duce şi el la Bruxelles. Dacă derbedeul cartierului ajunge să se plângă celorlalţi meseni că i s-a ocupat în mod nesimţit scaunul la cârciumă e semn că e pe ducă, nu că a devenit înţelept.

A afirma însă că tu, Traian Băsescu, ai creat o bună imagine României în UE, pe care o strică acum V. Ponta, e o închipuire de sine penibilă. O să-i simtă cineva lipsa lui T. Băsescu la Bruxelles? Ce să întineze Ponta, statutul de neam prost al Europei, băgat în seamă de nimeni pe care şi l-a conturat cu talent T. Băsescu? Va înlocui doar incultura şi incompetenţa diplomatică ale preşedintelui României cu faima de plagiator, de hoţ,  înaintemergătoare premierului Ponta. Ambele personaje sunt o pacoste pentru imaginea României.

În clipa de faţă, imagine favorabilă României la Bruxelles face „peştele cel mare”, Adrian Năstase, băgat ras, frezat şi îmbujorat la Rahova, după câteva zvârcoliri în undiţă. 

PS
Ponta admite pentru El Pais că va demisiona dacă se dovedeşte că a plagiat. Acum vreo 10 zile o ţinea sus şi tare că singura sancţiune ar fi pierderea titlului de doctor, la care oricum nu ţine, nicidecum demisia din fruntea guvernului. Dacă spune asta plagiatorul primitiv V. Ponta, pentru mine e limpede că şi-a asigurat un verdict „înţelept” din partea Comisiei de Etică.

Citește și: