48 vizualizări 10 mai 2010

Nu se poate, ieşim în stradă, facem Revoluţie! Am mai făcut una, nu ne-a prea folosit, dar ieşim, că ăştia ne omoară. Asta e reacţia unor oameni simpli, buimăciţi de amputarea pensiilor şi salariilor. Dar asta e şi reacţia lui Bogdan Hossu, unul dintre cei trei-patru lideri sindicali importanţi din România. Când citeşti declaraţii de acest tip, prima dată crezi că preşedintele Cartel Alfa n-are proprietatea termenilor.
Revoluţia e o schimbare violentă a structurilor unui stat, o transformare radicală în toate domeniile. Singura transformare radicală a României de pe azi pe mâine se poate face doar prin schimbarea din postul de preşedinte a lui Traian Băsescu. Îl dai jos pe Băsescu "ca pe Ceauşescu", cum zic unii, ţi-ai salvat şi chenzina. Să te gândeşti la aşa ceva înseamnă să posezi o naivitate vecină cu prostia. Pe lângă pârghiile pe care le putea mânui preşedintele Ceauşescu, preşedintele Băsescu se bucură de încrederea a jumătate din populaţie. Încrederea asta încă există pentru că românul e încăpăţânat, de obicei acceptă că a greşit la vot doar peste patru-cinci ani, când are de ales între alţi doi-trei oameni providenţiali.

În aceste condiţii, ce l-a apucat pe dl. Hossu, pe alţi lideri sindicali care vorbesc de proteste "ca-n Grecia", ce l-a apucat pe Victor Ponta să compună o inutilă scrisoare deschisă cu nişte măsuri pesediste de guvernare "raţională" a ţării? Bogdan Hossu şi ceilalţi nu sunt nici naivi, nici proşti. Sunt profesionişti. În România, scăderea pensiilor şi a salariilor a provocat un val uriaş de nemulţumire şi frustrare. Treaba lui Hossu@company e să folosească acest val exact cum folosesc valurile surferii din Hawaii, exploatând exploziile oceanului de omenire ce va veni la miting în Piaţa Victoriei. Colegul Petcu de la CNSLR Frăţia a explicat-o mai clar: "Dacă nu facem nimic, compromitem mişcarea sindicală". Deci să fie Revoluţie, dacă nu se poate să fie minirevoluţie, să fie ceva acolo. Importantă nu e Revoluţia în sine, importante sunt microfoanele Revoluţiei, mai precis cine vorbeşte la ele.

Citeşte mai departe în pagina următoare

Citește mai departe:

Citește și: