Rodica CIOBANU
Rodica CIOBANU
37307 vizualizări 16 nov 2014

Chiar şi-un decupaj cu o duzină de oameni, rezemând un colţ de zid, la Paris, într-o resemnată aşteptare, reprezintă o exagerare. De altfel, n-aveau ce căuta acolo, trebuiau să meargă să voteze la Nancy – cum spune ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu – „oraş superb, leagănul art nouveau”. De fapt, diaspora nici nu s-a trezit, zice, pe RTV, o socioloagă, fiindcă aşa sunt ăştia plecaţi, mai comozi.

Televiziunea pesedistului Sebastian Ghiţă titrează: „Incendiar! MARE MANIPULARE BĂSISTĂ ÎN DIASPORA”, „CE SE PUNE LA CALE”, „Cum vor penalii băsişti să răstoarne rezultatul votului”. Teoria „fraudării votului din diaspora”, elaborată de scenariştii PSD, se dezvăluie pas cu pas.

Voi, cei care aşteptaţi cu orele să votaţi la Viena, aţi făcut turism electoral, ca în Ilfov şi Teleorman. Un cetăţean a informat postul RTV că foarte multe automobile cu numere de România au luat cu asalt încă de ieri capitala austriacă, pasagerii acestora năpustindu-se  la urnele deschise la ambasadă, ca să dea impresia de prezenţă masivă la vot.

Voi, de la cozile kilometrice din Paris, Londra, Munchen, Torino, voi, în loc să mergeţi la secţiile aproape goale din împrejurimi, aţi făcut jocul manipulatoriu al ACL, repezindu-vă la secţiile din marile oraşe ca să  creaţi aglomerări artificiale.

Voi, din Spania, voi aţi fost cumpăraţi de ACL. Au spus-o câţiva cetăţeni chiar pe post, mulţumind pentru mâncarea şi băutura primite – zice moderatoarea – de la candidatul Dreptei.

Voi, din Germania, sunteţi induşi în eroare de către FDRG, „pentru a genera aglomeraţie la secţiile de votare atât la începutul, cât şi la sfârşitul votării cu scopul de a crea aparenţa că reprezentanţii secţiilor de votare nu pot administra procesul electoral” – declară pesedista Gabriela Firea, fluturând printul unui email cu adresele anonimizate. Prin urmare, deşi nu e BEC, vă comunică dumneaei programul corect:de la 7 la 21, niciun minut în plus. Dna senator prezintă un filmuleţ făcut cu mobilul pe o stradă necirculată, în faţa unei clădiri de lângă Londra, unde s-ar afla o secţie de votare goală, neştiind însă să spună ce numar are, unde se află aceasta şi când a fost filmul făcut.

Filmuleţul acesta reprezintă realitatea paralelă a PSD despre votul din diaspora. Această realitate pustie o livrează propriului electorat, prin canalele tv de partid, ascunzându-i cozile lungii, chinuitoarei aşteptări la vot, la fel de umilitoare ca şi cozile de odinioară la raţia zilnică de hrană, de care regimul comunist nici nu vorbea. Ceea ce nu înţelege PSD este faptul că realitatea curată se vede prea bine şi din satelit, pentru o putea truca.

Citește și: