Gandul.info
Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
9829 vizualizări 12 ian 2016

Liberalii s-au gândit că are şanse solide la Primăria Capitalei. Atuul său? E altfel. Mai precis, nu e.

L-au nominalizat din timp, să nu şocheze electoratul, care aşteptând un animal politic s-ar fi trezit brusc cu un hamster îndatoritor.

După Moş Nicolae, Klaus Iohannis şi-a făcut timp să-l scoată în oraş. Preşedintele – mare, oraşul – mare, candidatul nu s-a prea văzut.

O televiziune generoasă l-a aşezat câteva seri la rând pe scaun, doar-doar îl va remarca telespectatorul.

Ca orice mărunţel, promite lucruri uriaşe: cel mai mare spital de urgenţă estul Europei. (Am uitat să spun: a terminat Medicina, pe care a completat-o imediat cu studii aprofundate de Apărare, Diplomaţie şi Informaţii, ca omul prevăzător care se aşteaptă la orice).

De când marele PNL l-a lansat oficial spre Primărie, a avut o scurtă carieră de cascador, dublând liderii în câteva conferinţe de presă.

Apoa, Buşoa şi-a luat avânt, destul cât să se cocoaţe pe Colectiv. Ce a vrut să ne transmită pe sub liminal? Că a trebuit să moară oameni ca să ajungă el Primar General. (Partidul l-a trimis să-şi ceară iertare).

N-ai de unde să-l apuci, are discursul mobilizator al Vocii de la Metrou (”Atenţie, se închid uşile”) şi privirea atentă a locatarilor de la Antipa.

Prevăd că va ajunge departe, destul de departe încât să nu-l atingă schijele când Marele PNL va face implozie.

Citește și: