Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2292 vizualizări 21 iul 2017

Tânărul europarlamentar, Cătălin Ivan, despre care nu se ştie exact-exact dacă mai trăieşte sau nu pe planeta Kiseleff, „s-a baricadat”, totuşi, în partid şi a început să se dezvolte în vintrele acestuia ca un intruder, pentru ca, mai apoi, chiar să-şi promoveze intenţia: "Lucrăm deja la un nou proiect politic pentru PSD, în interiorul partidului. Cred că nu ai voie să critici dacă nu pui măcar o soluţie în loc. L-am tot criticat pe Liviu Dragnea pentru modul închis, autoritar spre dictatorial, în care conduce partidul, pentru lipsa de viziune şi de direcţie din ultimul timp. (...) Foarte curând vom prezenta public propunerea noastră de proiect politic pentru colegii noştri, membri ai PSD. Vom analiza atunci câte din propunerile noastre vor fi bune şi câte nu. Important e să avem o dezbatere internă nu despre cum întărim puterea unei persoane în partid, în niciun caz despre cum să-i apărăm pe unii să nu ajungă în faţa instanţei sau cum să-i ajutăm să se îmbogăţească mai uşor din banii publici, ci despre cum trebuie să arate un partid de stânga curat, modern, european, credibil", a postat Ivan pe Facebook.

Întrebat de nişte doamne nelămurite, la tv, dacă vorbeşte serios, şi cum le va propune colegilor din partid lucrarea sa, europarlamentarul a răspuns: „Da!” (adică vorbeşte serios – n.a.). „La Congres!” (adică, proiectul la care lucrează, „din interior”, va fi propus colegilor, spre adoptare, la un viitor congres al PSD – n.a.).

Sigur, întotdeauna lucrurile dezvoltate intestin provoacă momente în care ţi se ia gazul. În rest, spre deosebire de noi, mai emotivi, conducerea partidului nu apreciază, deloc, curajul european, dar sinucigaş, al preopinentului.

Spre exemplu, Ecaterina Andronescu spune: "Poate să existe o nemulţumire într-o parte sau alta, într-un moment sau altul. Eu i-aş îndemna la înţelepciune pe toţi cei care gândesc asemenea proiecte. PSD nu este doar un partid care are nişte oameni, PSD are nişte angajamente faţă de ţară, pe care cred că este obligat să le respecte. Prioritatea PSD nu este să bandajeze rănile celor nemulţumiţi, ci să respecte angajamentele pe care şi le-a luat".

Adică, tradus, putem concluziona că programul partidului, chiar dacă nu mai are legătură cu angajamentele din campanie, trebuie pus în operă, până la capăt, indiferent de consecinţe, şi nu care cumva abandonat de „dragul” unora mai conştienţi de situaţie, recte „mai nemulţumiţi”.

Şi hai, Andronescu e moft, dar s-a sesizat însuşi secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu, care a reacţionat „dur”, foarte „dur”, împotriva extraterestrului:

„Toată România a înţeles, toată Europa a înţeles, planeta Terra a înţeles şi sunt convins că întreaga galaxie a înţeles. Lucrurile sunt simple. Un partid politic, care a câştigat alegerile politice prin votul popular, cu un program, şi-a făcut un guvern şi a rugat un coleg să conducă acest guvern. Când programul n-a mers, partidul care a luat voturile a cerut guvernului să facă o remaniere. Primul ministru nu a vrut să plece şi s-a baricadat în Guvern, fiind nevoiţi să facem moţiune nu împotriva unui guvern, ci împotriva unui singur om. (...) Eu nu pot să intru în dialog cu domnul Ivan. Dumneavoastră puneţi în dialog cu mine oameni, care nu mai sunt membri de partid. (...) Ce treabă mai au oamenii ăştia, care sunt excluşi din partid cu PSD. Dacă dumneavoastră vreţi să-i promovaţi, e treaba dumneavoastră”, a spus Ştefănescu.

Eu, personal, mă mir, sincer, că nu l-a mai dat, încă o dată, afară din partid pe Ivan, în direct, aşa cum a făcut cu şeful filialei Timiş a PSD, pentru că a întârziat cu excluderea lui Grindeanu din organizaţie. Timişoreanul s-a scuzat că n-a primit „hârtie” de la centru şi centrul a trimis hârtie, de urgenţă, la Timiş, la cererea expresă a lui Ştefănescu. Urmarea?! 53 de primari PSD, din judeţ, au anunţat, potrivit A3, că vor pleca din partid odată cu fostul premier.

Vorba celuilalt secretar general, al fostului guvern Grindeanu: "Liviu Dragnea merge mai departe neabătut - păcat însa de PSD!".

Citește și: