Gandul.info
Liviu Mihaiu
Liviu Mihaiu
2915 vizualizări 14 iun 2017

Şi dacă Simona a dat înapoi de pe fundul terenului şi pe forehandul Ostapenkăi (cu vreo 20 km/h mai iute decât al lui Andy Murray), seara, la fotbal, vedem cum pentru prima dată, naţionala care dă cel mai mult mingea la portar din istoria fotbalului, joacă, iarăşi pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, cu cinci fundaşi. Doctrina naţională de apărare a înfrânt din nou sportul românesc. Sindromul PolandGarros va rămâne în istorie precum complexul iugoslav.

2. Cu o vizită aranjată de CIA şi subcontractatul său local, SRI, preşedintele Iohannis se pare că a scos România din perioada "România şi Bugaria".  Cu o UE din ce în ce mai ostilă preşedintelui Trump, cel care a ameninţat Europa cu introducerea vizelor, România a pus "placa pe valul" acestei noi conjuncturi, ducându-se nu numai să-i ia scamele lui Trump de pe umerii săi narcisici, dar şi cu temele făcute (un buget pentru Apărare de peste 2%) şi un preşedinte mai înalt decât preşedintele Trump. Ceea ce l-a pus pe "Mister Orange" în postura de a arăta sutelor de milioane de oameni, care s-au uitat la cei doi lideri, cum îşi laudă America cel mai fidel aliat al său din lume. România intră astfel în categoria "first tier", adică cu un statut de partener mondial al Casei Albe. 

Un câştig net pentru imaginea României in lume, dar şi un avantaj decisiv pentru un nou mandat al actualului preşedinte. Care, după întâlnirea cu "noul lider al lumii libere", Macron, acest Napoleon al IV-lea al celei de-a cincea Republici franceze, şi cu "şefa Europei", Angela Merkel, se poate considera câştigătorul celui de-al doilea mandat al său prezidenţial, în condiţiile in care este aproape imposibil ca un contracandidat de "talie mare" să poată apărea în următorii doi ani. Şi ce-şi poate dori un preşedinte mai mult decât un al doilea mandat?! Asta, în timp ce, "America first" în politica noastră externă nu se potriveşte însă şi cu investiţiile SUA în România, unde "partenerii strategici" nu deţin loc pe podium, primele patru ţări ca "amount" investiţional fiind Olanda, Austria, Germania şi Franţa.

3. Că Boureanu s-a afirmat în ţara noastră ca un băiat violent, delabrat şi cu probleme matrimoniale, asta o ştiau şi cei care nu se uită la teve. Dar să faci o "victorie" personală a Ministerului de Interne din cei şapte dinţi lipsă din gura celui pe care Tăriceanu l-a denumit "muci în freză", pe vremea când erau colegi de partid, mi se pare o intoarcere la mândria proletară a Miliţiei in lupta cu vagabonzii fără  în câmpul muncii. 

Că Boureanu este un individ care şi-a pierdut „axele axiologice” şi psihologice este mai evident decât apariţiile Monicăi Tatoiu în breaking news-uri, dar începem să ne-ntrebăm dacă morala publică va trece vreodată de sindromul endemic #bapamătii. Când însuşi cel mai scriitor dintre poliţişti, de la Vochină-ncoace, Godină cel fără de tihnă, face apologia colegilor săi mardeiaşi de dubă, atunci să nu ne mai stupefiăm că doamna Dan a ieşit bine la evaluarea dragneogetică.  

4. Grindeanu este cel mai stupid premier pe care l-a avut PSD-ul de la originile sale controlate încoace. Un om de care nimeni nu auzise în afara judeţului Timiş, apărut din pălăria celui mai autocrat şi înjurat lider PSD al momentului, premierul României conduce cel mai slab guvern PSD din istoria acestui partid. Situaţia absurdoidă în care un partid incearcă să-şi dărâme după şase luni propriul guvern şi nu poate decât printr-o moţiune de cenzură, care s-ar putea să nu treacă, arată nu numai precaritatea intelectuală acestui partid, dar şi o situaţie unică la nivel mondial. Oricât de #puiemonta ai fi strigat la viaţa ta, trebuie să recunoşti azi, nu numai că guvernul Ponta, în materie de performanţă, a fost unul "iluminist" pe lângă guvernul Grindeanu, dar şi că Victor Ponta avea dreptate când zicea deunăzi pe Facebook: 

"Cine are ochi si urechi trebuie sa înţeleagă că PSD are o problema gravă cu modul în care Conducerea centrală ia decizii şi acţionează. Cine tace de "teama" să nu se supere "Şeful" va păţi ca la Târgu Jiu! Din păcate."(Tg Jiu este locul unde PSD câştigă de 15 ani alegerile. Acum, in 2017, le-a pierdut la o diferenţă zdrobitoare in favoarea PNL). 

Având în vedere că programul cu care PSD a câştigat a devenit de nerealizat in spasmele interne de azi şi cu cea mai anonimă echipă de ventriloci guvernamentali, reiterez profeţia că PSD-ul nu va mai câştiga nici o campanie electorală următoare. Nici la Preşedinţie, nici la locale, nici la generale. Nici dacă Dragnea aduce, după modelul Burleanu, un premier neamţ în fruntea "naţionalei guvernamentale".

 

 

 

 

 

 

Citește și: