Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2208 vizualizări 17 apr 2019

Nu e ultima oară când mă înşel. Am spus că preşedintele Iohannis n-a făcut nimic în primul mandat. Şi, dacă în primul n-a făcut nimic, cu ce ar putea să ne deranjeze în al doilea?

Ei bine, a făcut. A scris trei cărţi. Trei cărţi, în nici cinci ani.

Pentru rigoare ştiinţifică, prima carte n-ar trebui, totuşi, să se pună: „Pas cu pas” (230 de pagini) e scrisă în campania pentru prezidenţiale şi lansată în noiembrie 2014, înainte de a se instala confortabil în Palatul Cotroceni. A doua – „Primul pas” (288 de pagini) - în mai 2015. (Traducerea în chineză, „Yībù yībù”, a avut un succes fulminant, cititorii fiind încredinţaţi că autorul e un urmaş al lui Lao Zi). Pe a treia, „EU.RO” (396 de pagini), a lansat-o chiar astăzi.

Nu-i uşor să scrii o carte solidă. Eu mă chinui de pe vremea preşedinţiei lui Băsescu să scriu broşura vieţii mele, o amărâtă de operă magna. Am intitulat-o provizoriu „Viaţa şi inteligenţa înţepătoare a aricilor de mare”, dar n-am reuşit să ajung, într-un deceniu, decât la jumătate: capitolul despre balena ucigaşă - aricii sunt îngiţiţi de vidre (de mare), care sunt înfulecate de balenele ucigaşe.

Citește și: