Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1690 vizualizări 19 mai 2018

În urmă cu două zile, spuneam, între altele: „Nu cred că un eventual proces Orban-Dăncilă-Dragnea va avea un sfârşit pe timpul acestui mandat, dar consecinţele demersului în discuţie ar putea deveni „operaţionale” în cel mai scurt timp. O canonadă de plângeri penale, o scena politică bulversată, o participare, indirectă, a procurorilor la actul de guvernare…

Nu a trecut o zi, că „intimatul” Dragnea a şi declarat, abrupt, în legătură cu „gestul juridic” al civilului Orban – acela de a le face plângere penală premierilor guvernului PSD-ALDE: ”Prim-ministrul are susţinere totală din partea noastră. Nu a făcut absolut nimic din ceea ce, în această plângere, e scris. Toată lumea de bună credinţă înţelege exact ce este în spatele acestui demers şi vom merge în continuare. Nu o să tăcem şi o să şi acţionăm. Această acţiune este neconstituţională, pentru că este o tentativă de lovitură de stat. Nu există niciun fel de sâmbure de adevăr în ceea ce e prevăzut în acea plângere. Am vorbit deja cu juriştii şi trebuie să ne gândim serios dacă nu pot fi făcute plângeri penale împotriva celor care fac astfel de plângeri”.

Şi asta n-ar fi nimic, dar gândiţi-vă că mâine-poimâine, PSD va primi ordin pe unitate ca toţi şefii de CJ-uri să facă plângeri penale celor pe care nu-i au la inimă. Căci, cine să ştie mai bine ce se întâmplă în judeţ, dacă nu baronul local?!

Apoi, Firea şi ceilalţi primari de mari oraşe vor veni la rând, să depună plângeri penale împotriva viceprimarilor de alte culori politice, consilierilor clonţoşi, directorilor de tot felul, care ies din rând.

Cum s-ar spune, fachirul Ludovic a scos din manşetă soluţia-minune ca să punem ţara, cu totul, pe butuci, PSD urmând să-i multiplice, cât  şi până unde va dori el, exemplul.

„Am vorbit deja cu juriştii şi trebuie să ne gândim serios dacă nu pot fi făcute plângeri penale împotriva celor care fac astfel de plângeri”, a spus Dragnea.

Deci, plângeri, nu plângere, ca să fim bine înţeleşi.

Cum face unul, una mai pe dos, „…pac! La Răsboiul”. Şi când spun „Răsboiul”, spun război pe bune, nu o notă inserată în vreun ziar oarecare. Spun o depeşă la Parchetul General, la DNA, la Parchetul Militar, şi mai ştiu eu pe unde.

Şi, de ce toate astea?! Pentru că Orban, în criză de imagine şi personalitate, a dorit să fie el Bau-Bau-ul politichiei dâmboviţene. Aşa a crezut el că e la războiul politic: „Ai, n-ai înfăţişare, la douăsprezece trecute fix ne vedem la tribunal”.

Dacă mă întrebi pe mine, eu continui să cred că pe Ludovic l-a luat valul când a făcut gestul. Întrucât, doar el singur n-ar fi putut să prevadă consecinţe imediate, îndreptate împotriva Cotroceniului – deoarece, împotriva PNL s-a îndreptate chiar el.

Şi totuşi, unii susţin că Iohannis i-ar fi cunoscut intenţiile, fiind de acord cu acestea.

Păi, dacă aşa stau lucrurile, şi nici preşedinte nu a înţeles continuarea, atunci îşi merită soarta.

Sincer, nu mi se pare doar o chestie de ghinion să-ţi forţezi suspendarea, şi să te trezeşti cu o plângere penală, în oglindă.

Citește și: