Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3128 vizualizări 9 mai 2019

Nu mi-a fost uşor să bat de la Summitul din Sibiu până hăt la Marea Adunare Pesedistă de la Iaşi. 

„O lecţie de patriotism pentru Iohannis”, care s-a dat cu „interesele străine” - pentru asta a declarat Jupânul României „libere şi suverane”, Liviu Dragnea, că şi-a adunat astăzi efectivele şi efectivii. (Pe Gloricica Dăncilă o trimisese încă de dimineaţă la produs voturi prin Transilvania. Cinismul istoriei face să nu fi strâns decât UE).

Ca să le ia voturile, Jupânul României le-a vândut moldovenilor şiraguri de clişee ieftine, patriotarde. A umplut scena cu costume populare, a agitat moaştele lui Ştefan cel Mare, a acuzat „Sistemul” de tentativă de „exterminare politică” a patrioţilor din PSD (stirpea celor care-şi fac casa pe două străzi, ca să se dedulcească de acest „sfânt pământ”).

„Sistemul” e un cuvânt bun când eşti la guvernare, ai majoritatea în Parlament, şi-ţi trebuie un ţap ispăşitor: V-am dat şi v-am mai da, dar nu ne lasă „statul paralel”. Nu s-a găsit nici un purtător de pancartă care să-i replice: Stăpâne, păi, dacă-i paralel, nu se întâlneşte cu al vostru, daţi-ne fără frică! Însă, din aprilie, de la Dumbrăvenii-Sucevei, nici un pesedist nu mai deschide gura decât să strige „Victorie!”.

Libertate! Independenţă! Suveranitate! s-a zbierat la Iaşi, în timp ce  grangurii adunaţi la Sibiu triluiau frumos „Unitate”.

Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, formaţie participantă la Festivalul Internaţional de Folcor „Ceahlăul”, a încheiat încă o zi perfectă pentru România.

Citește și: