Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
38098 vizualizări 12 iun 2012

Îmi amintesc şi acum buimăceala dureroasă care m-a cuprins când am aflat cu ce se ocupa T. Băsescu în noaptea de decembrie 2004, după ultima înfruntare televizată Băsescu-Năstase.  Subsemnatul făceam potecă prin casă, la un moment dat am ieşit să mă plimb pe străzile pustii pentru că simţeam că-mi plezneşte capul: pe cine să aleg între cele două feţe ale aceluiaşi demon? De ce e în stare Năstase, ştiam; cine e de fapt Băsescu, simţeam. Frământări de intelectual onanist, căci în vremea asta Băsescu stătea cu o blondă la şpriţ în Golden Bliţ.

A fost prima fotografie publică a Elenei Udrea. S-a tot vorbit apoi despre relaţia sexuală dintre preşedinte şi rapid numita sa consilieră-şefă. Udrea însăşi a răspuns ambiguu-provocator, întrebată fiind direct de presă dacă e amanta lui Băsescu.

O problemă pusă întotdeauna greşit. Sexul a fost secundar în relaţia dintre animalele de pradă Băsescu şi Udrea. Tânăra Nuţi nu era o simplă blondă „bună”,  îşi cucerise deja o poziţie de putere în Sistem pe axa soţul Cocoş, consiglierii lui Năstase, Bittner şi Petrache, Theodor Stolojan, cel care a înfipt-o în PNL. Pe o simplă „pisi”, T. Băsescu o folosea şi o arunca. Mârtanca Udrea era un trofeu: rece, şmecheră, cinică, hotărâtă să calce pe cadavre ca să parvină, adică exact singurele însuşiri ale unei fiinţe umane care îi sunt pe plac d-lui preşedinte. Înainte de orice, Udrea şi Băsescu aparţin aceleiaşi specii.

De 8 ani încoace, femeia aceasta este simbolul dispreţului pe care Băsescu îl afişază chiar faţă de propriul său electorat, că de restul naţiei nici nu mai vorbim. Bă, tâmpiţilor, bă, triştilor care aţi pus botul la vrăjeala mea, fie patetică, fie hăhăită, şi m-aţi votat, pariem că dacă o pun pe asta şefa cancelariei prezidenţiale o să înghiţiţi şi o să tăceţi? Superministreasă, ce ziceţi, merge? Dacă o fac şi şefa de facto a PDL, are cineva ceva de zis, se opune cineva, se abţine cineva? Nu. În unanimitate.

Niciunul dintre marii pedelişti n-a îndrăznit să se opună făţiş komisarei Vuitton pe care Băsescu le-a băgat-o în coastă, au lăsat-o să calce imaginea partidului în tocurile cui ale pantofilor ei roşii până când a făcut-o ţăndări.

Vinovaţi pentru dezastrul PDL din Bucureşti sunt toţi liderii partidului care au dat organizaţia de Capitală pe mâna Elenei Udrea. Au făcut-o din laşitatea care îi va opri acum să-şi dea demisia în bloc.

Cât îl priveşte pe mamoşul Elenei Udrea, dacă ar avea ce a plimbat prin gură de atâtea ori ca pe o duşcă de whisky, s-ar decaza urgent de la Cotroceni şi s-ar duce alături de PDL, şi de Elena, în opoziţie. E vorba despre onoare.

Citește și: