Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2454 vizualizări 17 feb 2019

Graţie (sic!) DNA Braşov, am aflat tarifele: minutul de interceptare costă 2,57 lei, iar ora de filaj - 314 lei.

Jenant de puţin. Arta e mereu Cenuşăreasă.

Vreo 2,57 era minutul când s-a inventat telefonul mobil şi puteai vorbi liber, de capul tău. Tot 2,57 şi acum, când - dintr-un minut - un artist al urechii scoate ideile ca perlele din stridii? Numai “Bună dimineaţa” poate fi interpretată într-o mie de feluri şi mai rămâne loc pentru o notă de subsol!

Cât despre filaj, doar 314 lei pe oră, când solicită toate simţurile?

Travestiţi în intelectuali, în investitori, în ciorditori, în piţipoance, artiştii filajului nu sunt simpli funcţionari care dorm cu capul pe birou. Ei moţăie într-un boschet, pe un stâlp de telegraf sau într-o maşină parcată, aşteptând să se prefacă Hayssam în oaie sau să fugă Ghiţă în Serbia.

Ce fac oamenii ăştia e artă. Nu-l poţi evalua pe da Vinci (“Gioconda”) la centimetru. E mică faţă de ce te-ai aştepta şi zâmbeşte scurt.

Numai 154,2 lei (m-a dus mintea, am făcut calculul: 2,57x60) ora de interceptare?! 154,2 plus bonusurile, plus asigurarea medicală a maestrului: nu e uşor să asculţi mereu aceleaşi lucruri, repetate ca la balamuc - că se fură, cum se fură, că se minte, cum se minte, başca înjurăturile (de mamă, de leafă, de soartă, de deficit, de inflaţie, de program de guvernare). Dacă nu eşti dedicat, te arunci pe fereastră, dai cu căştile de pământ.

Ce vreau să spun? Bine c-am uitat.

 

Citește și: