Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
22433 vizualizări 24 feb 2019

Nu, n-am căzut brusc în butoiul cu băsism. Dar nu pot să nu recunosc o declaraţie impecabilă, atunci când o citesc.

Şi m-am săturat de politruci care vor să salveze România, înainte de a se salva pe ei înşişi de morbul demagogiei. Lor, Traian Băsescu le dă o lecţie usturătoare.

Aş semna oricând acest text al profesorului Băsescu, postat astăzi pe Facebook:

“Sâmbătă, la Cluj, s-a desfăşurat Congresul UDMR. Invitaţi şi prezenţi au fost reprezentanţi PSD, ALDE, PNL şi USR.

De bună seamă, este de înţeles prezenţa PSD şi ALDE, pentru că UDMR este un pilon de sprijin esenţial în îndeplinirea politicilor şi blestemăţiilor de guvernare ale PSD şi ALDE.

Întrebarea este ce căutau la acest Congres reprezentanţii PNL şi USR, care declară că sunt împotriva politicilor PSD-ALDE-UDMR?

Mai mult, nici Raluca Turcan şi nici Dan Barna nu au avut reacţii la declaraţiile neconstituţionale, autonomiste sau la declaraţiile de utilizare a imnului şi a steagului Ungariei în Ţinutul Secuiesc şi multe alte abordări jignitoare la adresa României, făcute de liderii UDMR.

Zâmbetele afişate de Raluca Turcan şi Dan Barna la Congresul UDMR sunt doar un rânjet de neputinţă şi slugărnicie faţă de o formaţiune politică ce s-a transformat în ultima vreme în trâmbiţă a revizionismului propagat de Budapesta.

Tupeul liderilor UDMR de a jigni constant România în ultima vreme nu mă surprinde, dar laşitatea unor lideri politici români ce se pretind a fi opozanţi ai alianţei PSD-ALDE-UDMR este jalnică. Nici Raluca Turcan şi nici Dan Barna nu au avut curaj să le atragă atenţia în plin congres asupra derapajelor inacceptabile ale UDMR”.

 

Citește și: