Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3298 vizualizări 10 sep 2018

În anul 2016, preşedintele României, Klaus Iohannis, anunţa un proiect naţional grandios: “România educată”.

(Despre Proiectul de Ţară, pe care ne-a promis solemn că îl va finaliza în octombrie 2017, nu mai vorbeşte, semn că l-a abandonat).

“România educată” părea a fi o secţiune din Proiectul de Ţară, construit - cum a subliniat în urmă cu trei ani - “pe măsură ambiţiilor noastre ca stat modern”.

Conform angajamentelor Preşedintelui, viziunii şi obiectivelor construite în 2016, le-ar fi urmat, în 2017, o strategie şi un plan operaţional, astfel încât anul acesta să avem “un mix legislativ coerent, să dăm împreună startul reformei pentru România Educată”.

În martie, chestionat despre stadiul proiectului, Klaus Iohannis răspundea printr-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, făgăduind că, până la începutul lunii iunie, va lansa spre dezbatere “primele rezultate” ale proiectului. Nu s-a întâmplat.

Astăzi, în alocuţiunea susţinută la festivitatea de deschidere a anului şcolar preuniversitar 2018-2019, Preşedintele a invocat proiectul “România educată”, informându-ne că se află “pe ultima sută de metri”.

Rămâne să socotim cât timp îi va lua lui Klaus Iohannis să parcurgă, pas cu pas, o sută de metri.

Singurul lucru cert e că pasul decisiv spre România educată l-a făcut atunci când a desemnat-o premier pe Vasilica Viorica Dăncilă.

 

Citește și: