Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
4839 vizualizări 6 mar 2019

Nu poţi să stai patru ani deoparte, cu aere de superioritate blazată şi, după ce ai numit-o pe Dăncilă, grăbit să nu pierzi avionul de Tenerife, să te indignezi că femeia a ajuns prim ministru.

Nu poţi să te avânţi în bătălie, doar după ce ţi-ai început campania electorală şi să te miri că n-ai credibilitate.

Nu poţi, după ce te-ai declarat un altfel de preşedinte, altfel decât Băsescu, să te străduieşti să-l imiţi, în lipsa unei soluţii mai elaborate. N-ai nici tupeul, nici talentul, nici tăria lui Băsescu.

Primul preşedinte navetist din istoria lumii, Klaus Iohannis, după o săptămână în care s-a odihnit la Sibiu, a ieşit astăzi să ne convingă de evidenţă, că pesediştii care ne guvernează sunt hoţi şi mincinoşi. Le-a spus, adică, hoţi şi mincinoşi. Mi-am închipuit că între consilierii săi se va găsi vreunul mai bine făcut care să-i furnizeze o analiză critică minimală. (N-ar fi fost nevoie decât să întoarcă o filă din Legea Bugetului).

E evident că profesorul Iohannis n-are şcoala lupului de mare - nu ştie să înjure. Nici să ia convingător copiii în braţe, cu alocaţiile lor cu tot. Băsescu se scălda în populism ca gheaţa în Chivas.

Cu acest tip de discurs şi acest limbaj strident, Klaus Iohannis nu face decât să alimenteze propaganda agramată a PSD: ”IOHANNIS TREBUIE SĂ ÎŞI CEARĂ SCUZE (scuzele se primesc, iertarea se cere, n.m.) de la copii (copiilor, n.m.) pentru amânarea majorării alocaţiilor şi de la comunităţile locale (comunităţilor locale, n.m.) pentru întârzierea inutilă a investiţiilor!”

E clar, sper, că într-un an dublu-electoral, toţi vorbesc despre Buget şi se gândesc la voturi.

 

Citește și: