Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2611 vizualizări 24 ian 2019

În Comisia pentru Pescuit şi Acvacultură, ministrul român al Agriculturii a dat un mesaj puternic Uniunii Europene. A felicitat-o că există (el): “Am intrat în sală cu un succes formidabil -  bravo! -  extrem de important, dar atât de necesar şi atât de util pentru noi toţi. Aveţi să ştiţi, vă spun aici, un moment deosebit de important prin prezenţa subsemnatului în acest consiliu, bravo! A se vedea populaţia de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulţumesc pentru întrebări! Bravo!”.

Vorbind despre cormorani, Petre Daea s-a deconspirat.

Guvernul l-a trimis la Bruxelles ca să-şi pescuiască simpatie, cum pescuiesc chinezii cu cormorani.

Imaginea e fabuloasă: bărcile arată ca niste coteţe plutitoare. Pe stinghii, stau păsările scrutând atent luciul apei. (O vânătoare cu şoimi răsturnată). De gâtul fiecărui cormoran e prins un inel, cât să-i îngăduie să înghită pe nemestecate plevuşca. Inelul are o sfoară cu care pescarul trage cormoranii încărcaţi în barcă. Apoi, le scot tacticos peştii din cioc ca din undiţă (la fiecare scufundare, vreo şase).

Din ce alt motiv ar fi fost trimis Daea tocmai la UE? Ca să pescuiască, în folosul Executivului de la Bucureşti, niscaiva aplauze pentru bufonerii, un oftat de compătimire, ceva.

Guvernul încă mai trage de sfoară să-l aducă în barcă.

 

Citește și: