Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3747 vizualizări 30 ian 2019

Noi, conducerea prestigiosului ”Lasă-i să Moară Proşti”  (LSMP), institut de sondare a opiniei publice care şi-a delectat de atâtea ori clienţii cu procente ad libitum, protestăm energic în legătură cu sondajul de opinie contractat şi dat publicităţii de PNL.

În primul rând, protestăm faţă de costul abundent al cercetării: 300.000 de euro. Cu de zece ori mai puţin, LSMP ar fi făcut o treabă de zece ori mai reală.

Nu ne-am fi permis să jignim bunătate de client, oferindu-i un mizilic de 27 la sută, cu doar 3 la sută mai puţin decât  PSD. Cel puţin 52 la sută (ca să ne asigurăm, la o marjă de eroare de 1 la sută)! Sau, mai bine, i-am fi lăsat pe liberali să-şi aleagă singuri procentul.

Pentru nimic în lume n-am fi intervievat 26.000 de subiecţi (câţi a numărat preşedintele Orban). Ne-am fi limitat, ştiinţific şi pentru acurateţe, la doi mai viguroşi, rezultând astfel o eroare statistică de plus minus zero la sută.

Dacă, totuşi, PNL ar fi insistat să ne plătească 300.000 de euro, i-am fi oferit ca bonus şi un Pest Repeller (anti-dăunători), plus dreptul de a folosi în campanie ca slogan electoral ”Nu-i omorâm, doar le afectăm sistemul nervos!”.

 

Citește și: