Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
4906 vizualizări 7 nov 2018

A mai rămas un an din mandatul de inspector-constatator al preşedintelui României. (Comparaţia cu un inspector e, totuşi, nedreaptă – inspectorii lucrează full-time).

Nu cred că mai are cineva nădejdea ca Preşedintele să adune românii sub steagul unui crez. Cu atât mai puţin al unui Proiect de Ţară.

Ieri, după ce a susţinut o frumoasă alocuţiune la o conferinţă despre educaţie (dar nici un cuvânt despre promisul său proiect ”România educată”), a binevoit să răspundă şi jurnaliştilor.

Preşedintele a vorbit! s-au entuziasmat bigoţii Cotrocenilor. A rostit de 5 ori în 8 minute cuvântul ”infractor”!

Întrebat despre scandalul TeleormanLeaks, Klaus Iohannis a prezentat naţiunii un proces-verbal de constatare: ”Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului. E banal. Iar acest infractor, Dragnea, care s-a cocoţat în vârful partidului şi al statului, progresează. Din păcate, nu în domeniul calităţii politicilor publice, nu în domeniul statului de drept, dar iată că progresează semnificativ în domeniul fake news. Ce a prezentat ieri este ceea ce în ziua de astăzi se numeşte fake news. Mai demult, se numeau pur şi simplu minciuni. Sunt minciuni pesediste adunate pentru cele cinci campanii în care am participat în decursul anilor. Iar dacă discutăm de ce a fost ieri, nu pot să nu menţionez valizele şi constat cu tristeţe că şi în acest domeniu, politica românească s-a schimbat. Am avut mai demult Caragiale, cu ”O scrisoare pierdută”, pe urmă am avut acea fază ciudată cu bileţelul roz pierdut şi regăsit şi iată că am ajuns în faza cu valizele. Aşa se întâmplă dacă infractori ajung în vârful statului”.

Cum de ajung infractorii să decidă destinul României? Pur şi simplu: ”Aşa este în democraţie. Cine este ales, acela conduce”. Magister dixit.

... Într-o zi, Klaus Iohannis va veni să ne spună: “România nu mai există”. Ca să fim informaţi.

 

Citește și: