Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2442 vizualizări 30 nov 2018

Am privit toată dimineaţa, în buclă, ca pe o pedeapsă meritată, filmuleţul triumfalist al Guvernului. Filmuleţul aniversar de care atârnă ciorchini de adjective, filmuleţul cu fotograme ciordite, care celebrează o sută de ani, câţi a fost nevoie ca istoria să reverse pe plaiurile noastre binefacerile regimului Dragnea.

Elita politică tratează România ca pe o babă senilă, refuzându-i eternitatea şi urându-i cu voci patetice, de strănepoţei duhnind a PR ieftin, “La mulţi ani”.

Centenarul Marii Uniri ne prinde cu un Parlament în şedinţă solemnă (pe care aleşii l-au onorat chiulind în grup transpartinic), cu răfuieli mărunte drapate în discursuri aniversare, cu Palatul Victoria burduşit de slugi proaste şi hoaţe, cu un Preşedinte fără Proiect de Ţară, care îmbracă idei mici în vorbe mari şi subliniate retoric, un Preşedinte-navetist, căruia i se goleşte funcţia de prerogative, în timp ce crede senin că a fost trimis la Cotroceni să se simtă confortabil, cu suferinţa românilor care se încăpăţânează să mai rămână şi cu dorul de ţară al românilor alungaţi.

 

Citește și: