Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3530 vizualizări 22 sep 2018

Comandantul PSD a declarat, după încăierarea de aseară, că l-a citit pe Sun Tzu, prin interpuşi. Bine şi aşa, dar sfaturile lui Sun Bin, strategul, discipolul Maestrului din Valea Demonului, i-ar fi fost mai de folos.

Ca să-şi conserve înfrângerea victorioasă de la ultimul CEx, Liv Yu, trebuie să ştie ceea ce numai Sun Bin îl poate învăţa: victoria cu costuri minime, folosirea tactică a furiei, arta creării frontului ascuns cu care se hărţuiesc flancurile, iscusinţa mânuirii suliţelor scurte care susţin armatele lungi, aşezarea celor opt formaţiuni de luptă, cele patru căi şi cinci mişcări ale oricărei operaţiuni.

Şi esenţialul: nu-ţi aduce inamicul la disperare! (Un şobolan încolţit - explică Sun Bin - împins în borta disperării absolute, se poate întoarce fatal împotriva atacatorului).

De reţinut: Cel care conduce o oaste de strânsură, fără informaţiile adecvate, nu e decât un trufaş. Cel care conduce o oaste de strânsură cu un curaj exagerat nu e decât un egolatru. Cel care conduce o oaste de strânsură fără să ştie Calea, purtând bătălie după bătălie fără să-şi găsească mulţumirea, supravieţuieşte doar graţie norocului.

 

Citește și: