Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3461 vizualizări 12 sep 2018

Parc-am fi la sud de Orinoco. Una-două, lovitură de stat! Nici n-apuci să strigi “caramba!”. Ultima, pe 10 august: Bot suit pe stâlp, în rolul generalului Bolivar.

Restul relatează cu lux de amănunte el tercer hombre en el estado, hahalera: paramilitari, finanţare “din extern” (nu spune din Europa şi nici din America, ca să nu deranjeze). Organele statului bătute cu propriile pulane, colonei cu ochii în lacrimi, alte grade îngrozite, alergând să plângă în poală la señora Carmen.

Ei bine, don Liviu Dragnea de Videle y Gratia, ce ne facem? N-apucăm să ne terminăm punga de snacksuri cu aromă de coacăze că, hop, lovitură de stat! Nu vorbesc de alea contabilizate de Monica Macovei, doar de alea anunţate de dumneavoastră personal: trei anul trecut (în ianuarie, când a ieşit Iohannis cu geaca aia roşie, rău prevestitoare, în Plaza de la Victoria; în iunie, când Grindeanu şi Ponta s-au baricadat în sediul Guvernului; în septembrie, în vinerea când Sevil Shaidehh a început să fie urmărită pentru Isla Belina) şi, deocamdată, două anul ăsta - în mai, când cu plângerea penală pentru înaltă trădare şi luna trecută, fiindcă n-au mai avut răbdare să încheie lovitura din mai şi au început alta.

Ne povestiţi cu talent, don Liviu Dragnea de Videle y Gratia, despre trupe paramilitare care mişună în acest Ciudat de Bucureşti, despre acel bătrânel perfid care ne paşte, Soros, despre cei patru asasini plătiţi, trimişi să vă ucidă, noroc că n-au reuşit să vă azvârle din viaţă şi din funcţie ca pe un prost (cuvântul, bine ales, vă aparţine).

Ce ne facem însă, dacă Uniunea Europeană, va cere să ne planificăm mai judicious loviturile de stat, ca să fie sigură că ne găsim timp şi pentru preşedinţia Consiliului?

 

Citește și: