Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2064 vizualizări 9 mar 2019

Echipa lui Yuval Noah Harari a postat pe Twitter patru întrebări pe care ar trebui să le punem politicienilor înainte de a-i vota.

1. Dacă veţi fi ales, ce acţiuni aţi întreprinde pentru a reduce riscurile războiului nuclear?

2. Ce acţiuni aţi întreprinde pentru a reduce riscurile schimbărilor climatice?

3. Ce acţiuni aţi întreprinde pentru a reglementa tehnologiile distrugătoare, cum ar fi inteligenţa artificială şi bioingineria?

4. Cum credeţi că va arăta lumea în anul 2040? Care este scenariul dumneavoastră cel mai rău şi care este viziunea pentru cel mai bun scenariu

Pe cei care nu vor înţelege întrebările astea, nu-i votaţi, îndeamnă echipa Hariri.

Amuzant. Cui să pui în România întrebările astea? Preşedintelui Iohannis, care nu s-a învrednicit să dea românilor un Proiect de Ţară şi a cărui viziune nu bate mai departe de Sibiu? Jupânului Liviu Dragnea, care ar arunca nu doar ţara, ci şi Europa în aer, ca să scape de puşcărie? Lui Tăriceanu, preocupat să semnalizeze dreapta şi să facă stânga, în curtea PSD? Lui Dacian Cioloş, care - ca să-ţi răspundă – trebuie să primească răspunsul?

Campania pentru prezidenţiale va fi la noi aceeaşi caterincă revanşardă, de provinciali complexaţi, o miuţă veselă pe tăpşanul pătimirii noastre, cu sintagme patetice de secolul XIX.

 

Citeşte şi S-a tras în poză!

 

Citește și: