Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2038 vizualizări 11 feb 2019

Încă de pe vremea când era premier tehnocrat, lui Dacian Cioloş i-a dat cu PLUS. Din 2016 în 2019, banii alocaţi de la Buget partidelor parlamentare au crescut de la echivalentul a 1,5 milioane de euro la 85 de milioane de euro. Poate că ar fi fost ceva mai puţini, dacă în Parlament PNL n-ar fi cerut în 2017 triplarea dublării.

Cum să nu voteze aşa-numita Opoziţie proiectul de Buget pe care îl critică de ochii electoratului, când acolo sunt şi bănişorii  ei? Pe lângă cei 50 de milioane euro ai PSD pe 2019, PNL are puşi deoparte 40 de milioane euro, USR – 20 milioane euro. (Asociaţia Culturală UDMR e finanţată fără număr, dar nu prin Autoritatea Electorală Permanentă, ci prin Secretariatul General al Guvernului, iar ALDE şi PMP înhaţă un “mărunţiş” de câteva milioane).

Cei care plâng de mila ţărişoarei, cei care vor schimbare, la atâta bănet cât vor înşfaca din banii contribuabililor anul ăsta sunt (ca în anecdota lui Moisil) alţi oameni decât în 2016 - “oameni noi în politică”.

Un partid zis emergent, Pro România (aşchia PSD), care n-are deocamdată acces la bani, vine cu praf în ochii electoratului, somând partidele îmbuibate de la Buget să scuipe banii din cioc şi propune un amendament ultrapopulist la Buget - zero bani la toată lumea! - ştiind bine că, prin legea pe care şi-au dat-o partidele parlamentare, n-au cum să ia mai puţin de 0,02 la sută din PIB.

În România, la banii ăştia, partidele parlamentare au devenit, în termeni de profit, cea mai prosperă afacere.

 

Citește și: