Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
7632 vizualizări 6 oct 2018

În loc să ajungă la Slobozia-Roznov, ca să inspecteze canalul de aducţiune al Cracăului, doamna prim ministru a aterizat ieri din greşeală în satul paralel, la Magazia-Crăcăoani. Asta înseamnă să te înconjori de oameni care nu-ţi umbresc inteligenţa, de la vicepremier la pilotul de elicopter.

A trebuit, deci, să coboare în mijlocul unor săteni cărora nu le-a mai picat nimic din cer de la ultima grindină.

Ca să înţelegeţi momentul - cum se zice? - de suflet care a urmat, trebuie să ştiţi că prim ministrul poartă cu sine, mai precis în sine, o serie de formule prefabricate de consilieri iscusiţi: ”Bună dimineaţa”, ”Bună seara”, ”Mă bucur să vă revăd”, ”Numai împreună vom reuşi”, ”Până în 2021, vom tripla pensiile”, ”Mult succes”, ”Guvernul se preocupă în permanenţă de...”. ”Sărbători fericite” ş.a.m.d. Înaltul demnitar, cu capacitatea sa de analiză şi sinteză, alege una dintre formule.

... În norul de surpriză ridicat de elicea elicopterului, un bătrân fiu al satului (care va lăsa moştenire nepoţilor şi strănepoţilor momentul când s-a nimerit prin preajmă ca pe cel mai însemnat din viaţa lui) s-a apropiat cu pioşenie de doamna prim ministru, reuşind să îngaime transfigurat:

- Am lacrimi în ochi...

- Îmi pare bine.

Foto: captură youtube

Citește și: