Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3433 vizualizări 2 mar 2019

Avea dreptate unul dintre personajele din House of Cards (cartea lui Michael Dobs, nu serialul): “Politica e o treabă tare umedă”.

Andrei Caramitru, altminteri un foarte distins finanţist, a ţâşnit pe firmamentul panaramei dâmboviţene cu furie, împroşcând în stânga (PSD  & Co) şi-n în dreapta (PNL).

N-a gândit rău: ca să-ţi faci loc pe scena teatrului de tragedie de la Bucureşti, studiile şi experienţa profesională - dacă nu se exprimă în kilograme (de diplome cumpărate) - mai rău te-ncurcă. Esenţiale sunt vocea şi tupeul. Important e să combaţi bine, să postezi adânc.

Proaspătul userist şi-a făcut debutul cu un fulminant bapeamătii: “Înţeleg că PSD vrea să dea OUG-uri cu efecte juridice retroactive (ceea ce este clar neconstituţional) - ca să anuleze procese judecate în trecut şi să scape de condamnări date deja. Vreau să le zic clar: nu vă jucaţi cu focul. Dacă aşa ceva devine posibil şi acceptat ca fiind constituţional - de ce nu am da şi noi un OUG retroactiv în prima zi de guvernare care să anuleze tot ce aţi făcut voi şi să vă şi arunce în puşcărie imediat pe toţi? Ce ne-ar împiedica dacă există precedent? Şi de ce nu am face asta ÎNAINTE de a alinia toată legislaţia cu recomandările MCV şi ale Comisiei de la Veneţia? Aşa scăpăm şi de voi şi rezolvăm şi toată legislaţia juridică rapid (ca nu o sa mai aibă cine sa o blocheze - veţi fi toţi la Rahova şi Jilava). Aşa că gândiţi-vă bine ce faceţi !!!!!”. Curat constituţional, da’ umflaţi-i!

Azi s-a gândit să-i scuture pe liberali, acuzându-i de… “ATAC LA MEDIA INDEPENDENTĂ”.

Nu mă îndoiesc că a existat un moment în cariera sa de succes când Andrei Caramitru s-a întrebat ce poate face pentru România. E clar ce şi-a răspuns: gălăgie!

 

Citește și: