Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
5164 vizualizări 15 oct 2018

Ieri seară, lângă Columna lui Traian, iluminată în culorile drapelului României, Preşedintele le-a mărturisit ziarişilor prezenţi: ”Pacea socială în România cred că se reclădeşte”. N-am băgat de seamă, dar - dacă Preşedintele are semne - cine sunt eu să-l contrazic. Îl  informez doar, ca să fie informat, că mai multă ură ca acum n-am trăit din anii ’90.

Îl felicit pentru optimism, gândindu-mă că o fi lăsat înainte de plecare vreo temelie pe undeva şi nişte constructori ai păcii sociale s-au şi apucat de reclădit.

Îi mulţumesc pentru că, graţie vizitei de stat a domniei sale, am revăzut Forul lui Traian, Palatul Chigi (locuit astăzi de populişti şi extremişti), nu departe Palatul Quirinal (reşedinţa preşedintelui Republicii, aflat în al treilea an al septenatului său).

În Palatul Quirinal, la declaraţia de presă comună cu omologul său Sergio Mattarella, Klaus Iohannis a făcut o afirmaţie care mi-a întărit convingerea că, înainte de o deplasare oficială, preşedintele României se documentează din pliante turistice: ”Am transmis mulţumiri pentru felul în care românii sunt trataţi şi integraţi în Italia”. Prin faţa ochilor mi-au trecut, brusc şi dureros, toate relatările jurnaliştilor italieni despre sclavii români de pe plantaţiile din sudul Italiei.

foto: presidency.ro

Citește și: