Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
12755 vizualizări 8 sep 2018

Su Majestad el Rey a primit-o alaltăieri în audienţă la Palatul Zarzuela pe Primera Ministra de Rumanía, Vasilica noastră.

Bine-bine, dar asta a fost joi. Nu vă contrazic, însă, ca în anecdota cu Mihai Viteazul, eu abia acum am aflat.

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, cunoscut ca o persoană reţinută, a fost completamente fascinado. Altfel nu se explică informaţia lăsată să scape de delagaţia română, că intrevederea programată să dureze 30 de minute s-a prelungit cu încă 30.

Nu ştiu ce şi-au spus cei doi la prima întâlnire. Cred că a vorbit mai mult maravillosa señora Dăncilă. Şi n-a spus doar “¡Ay!” sau “¡Olé!”.

L-o fi întrebat pe regele Felipe cum se face că, la prestanţa lui, e abia al VI-lea, l-a întrebat cum i-a reuşit atât de bine tapetul în camera roşie de recepţie, l-a rugat să-i recomande un meşter ca să-şi pună şi ea în sufrageria din Videle.

Dacă i-a povestit viitoarele ei proiecte la UE, cum le-a povestit a doua zi reporterilor din România, înţeleg ce l-a fascinat pe regele Spaniei încât a lăsat-o cu greu să plece: “Voi discuta cu domnul preşedinte Juncker, nu în  ideea de a abroga pe cineva despre o vină, ci de a ruga ca să lăsăm rezultatele anchetei să fie cele care ne fac să credem într-o direcţie sau cealaltă”. Un discurso deslumbrante!

Precis că mirobolanta noastră Vasilică a rămas cu una gran impresión despre Felipe al lor: bărbat bine, serios, matur, familist.

În final, (informează aceleaşi surse encomiastice din interiorul delegaţiei române), regele a condus-o pe Sra. Dăncilă nu până la trepte, cum prevăd uzanţele diplomatice, ci până până la limuzină. Ca să se asigure că nimereşte drumul.

 

Citește și: