Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
4757 vizualizări 5 dec 2018

Cum, din păcate, anticipam, România Educată nu e tocmai un proiect, ci un frumos buchet electoral de deziderate. Rudimente de idei, care se regăsesc şi în programele politice ale partidelor, de la PSD la PNL.

Proiectul prezidenţial România Educată, la care ni s-a spus că au muncit timp de doi ani în jur de zece mii (?!) de oameni, e o înşirurire tenace de locuri comune - nici o viziune, nici o soluţie, doar nişte teme supuse dezbaterii, care au rezultat din alte dezbateri.

”Care sunt meseriile secolului XXI?” s-a întrebat profesorul Iohannis şi tot domnia sa a răspuns dezarmat: ”Nu prea ştim”. Întrebaţi-i nu pe americani, că sunt prea departe, nu pe nemţi, că sunt prea dezvoltaţi, ci pe polonezi, pe cehi sau chiar pe unguri şi o să vă spună.

De ce - scos la tablă de români - Preşedintele nu poate lua notă de trecere (în mandatul al doilea)? Pentru că, fără Proiectul de Ţară, pe care a promis că îl va finaliza în octombrie anul trecut, nu se poate închega nici o viziune despre viitorul Educaţiei.

Cu fraze de felul ”Educaţia e baza României de mâine”, cu încercata Ecaterină Andronescu în frunte, nu pot fi convinşi nici tinerii absolvenţi să se întoarcă de pe aeroport, nici piţipoancele de ambe sexe de prin mall-uri să-şi dea check-in în muzeele de artă.

 

Citește și: