Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
4685 vizualizări 14 sep 2018

Cum a dibuit SRI porcii infestaţi cu pestă - şi încă din 2016! - rămâne un  mister, ştiut fiind că marile succese ale Serviciului s-au bazat întotdeauna pe ascultat telefoane.

SRI a informat prompt Guvernul, ca să fie informat.

Pe atunci, premier era un tehnocrat pe nume său Dacian Cioloş. Acum e politician. Cum a trecut de la tehnocraţie la caterincă, rămâne secret de serviciu, alt mister care nu va fi prea curând declasificat.

Numai vocalizelor politice îşi datorează Cioloş declaraţia făcută pe 2 septembrie: “[Pesta porcină] este o criză care se datorează, din punctul meu de vedere, în primul rând incompetenţei Guvernului PSD-ALDE - şi aici aş spune că responsabilităţi directe a ceea ce se întâmplă are doamna prim-ministru, pentru că dânsa are sub control toate instituţiile care ar fi putut şi care ar trebui să ţină sub control această criză”.

În lumina dezvăluirii de ieri a directorului SRI, spusele preşedintelui MRÎ bubuie ca o împuşcătură în picior.

Chiar dacă sunt foarte de acord cu el că n-are nici o vină. Omul e specializat în horticultură, disciplină delicată, departe de cocină.

Dacian Cioloş n-are ferocitatea lui Dragnea, nici stupizenia candidă a lui Dăncilă, nici măcar buimăceala sfătoasă a ministrului Daea. E doar deprimant de mediocru, un gigant al mediocrităţii.

Între pesta din 2016 şi pesta din 2018, n-a stat prea mult pe loc repaus.

Fostul premier al Guvernului tehnocrat e obişnuit să fie purtat din funcţie în funcţie. Obişnuit să i se ofere. (Dacă i se va prepara Preşedinţia României, ne va face hatârul).

Imaginea sa, cocoţat în vârful sondajelor de opinie înainte chiar de a-şi exprima dorinţa să-şi sacrifice statutul de şomer pe altarul patriei, e a cincea esenţă a alchimiei politice.

Nu cunosc altă imagine la fel de puternică decât a lui Dragnea alergând-o pe Codruţa Kovesi (prin K2 sau K4 sau T14) cu un buchet de şorici.

 

Citește și: