Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
4900 vizualizări 11 mar 2019

Am urmărit turneul lui Dragnea şi al ecoului său Codrin Ştefănescu cu interesul să nu-mi scape ceva până la scena-cheie. (Cum te bagă Jupânul României în atmosferă nu te bagă nimeni).

La Slobozia, sâmbătă (un oraş din care, în afară de activul PSD, pensionari şi asistaţii social, a cam plecat toată lumea):

“Sunt un pro-european convins şi un pro-american (lungă pauză retorică, n.m.) mult mai convins. Dar noi am vrut să intrăm în Uniunea Europeană pentru o viaţă mai bună, pentru mai multă libertate, nu pentru a ne întoarce la frică şi teroare. Am vrut să intrăm în Uniunea Europeană pentru a avea acces la dezvoltare şi pentru a avea un minim respect, nu cerem mai mult respect decât dăm noi, decât oferim noi”.

După care dat-o-n smiorcăială: “Ne-am purtat frumos şi ne purtăm frumos în continuare, cerem doar dreptul de a fi ascultaţi, doar dreptul de a pune pe masă nişte argumente. Nu se poate ca tot ceea ce spunem noi, tot ceea ce facem noi, să fie criticat, lovit, blocat, şi ceea ce spun ceilalţi, care înseamnă o serie întreagă de minciuni, să fie luate de bune, fără o minimă verificare. Este mult ceea ce cerem? Este mult că ne dorim şi noi micul nostru colţ de lume, al nostru?”

Dacă nu şi-ar fi programat să se sacrifice pentru România, Jupânul ar fi rămas la Alexandria, în colţişorul său de lume, pitoresc, cu deschidere pe două străzi.

… Astăzi, după ce s-a întunericit destul, a apărut şi eminenţa rozalie, Vâlcov, ca să ne fixeze ideile: noi am face multe pentru români, dar ne dau lacomii frică şi teroare. Se zbat, nu vor să intre în Ordonanta 114/2018, îşi sună prietenii de pe la agenţii şi le ordonă: Băi, Mudy, Standard şi Sărăcuţule, care sunteţi, daţi-le obraznicilor ratingul mai jos, să se înveţe minte!

Zic şi eu ca doamna Vasilica Premiera: sănătate şi să avem în continuare puterea să schimbăm lumea.

foto: psd ialomiţa/facebook

Citește și: