Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
4086 vizualizări 21 dec 2018

Văzând în seara aceasta, la şedinţa de Guvern, scaunul gol din dreapta premierului Vasilica - aşezat ostentativ, fireşte - multă lume s-a întrebat unde e Preşedintele.

Klaus Iohannis promisese că nu va mai rata nici o şedinţă, făcându-şi greşit calculul că va mai putea repeta magnificul blitzkrieg asupra Guvernului Grindeanu (condus tot de Dragnea). Altminteri, nu are nici o putere legală de a se pune în calea unei Ordonanţe de Urgenţă.

Ieri, după ce l-a ţinut cât l-a ţinut în capul mesei, Vasilica l-a trimis acasă, ca mai apoi Jupânul României să-l obrăznicească: “Eu nu-l primeam nici în curte!”.

Astăzi, pe la prânz, Preşedintele a preluat simbolic pentru România de la cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, preşedinţia Consiliului Uniunii Europe. Dacă ar fi fost doar atât - cum nu se poate mai firesc. Dar Klaus Iohannis s-a lansat entuziast în aprecieri legate de buna integrare a comunităţii româneşti în Austria. Nu cumva tânărul Kurz - care ne-a livrat, superior, din mers, şi câteva lecţii de democraţie (aşa ne trebuie!) - nu cumva el e cel care, de pildă, a tăiat alocaţiile pentru copii ale migranţilor români?

Scaunul gol al Preşedintelui la şedinţa de guvern nu-mi iese de minte.

Unde a dispărut Klaus Iohannis? E în drum spre casă.

Unde e Klaus Iohannis? A mărturisit singur, tot azi, la o reuniunea informală (de ce nu la faţa cortinei?) cu jurnaliştii acreditaţi la Cotroceni: “Eu stau destul de bine în sondaje, am prima şansă”.

Am dezlegat misterul: Preşedintele se dă huţa, sus, în sondaje. Şi am înţeles, brusc şi brutal, că scaunul gol ar putea să devină simbolul său electoral.

foto: gov.ro

Citește și: