Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2786 vizualizări 9 sep 2018

Cel ce-şi zice “liderul Opoziţiei” a trebuit mereu să se ridice pe vârfuri ca să fie observat. Să facă semne, ca înecatul. Să ciupească nişte corzi, să gâdile o maimuţă, să taie frunze la Festivalul Sarmalelor.

La şcolile de vară de la mare (pentru mulţi, singurele pe care le-au absolvit) - a femeilor şi a tinerilor - Ludovic Orban e aşteptat cu emoţie în fiecare an să se adreseze absolvenţilor, setoşi de modele.

Semi-şomerul îşi dă, la sfârşit de sezon estival, măsura elocvenţei, în mijocul femeilor liberale şi al ălora mici - peneluţii.

Anul acesta le-a vorbit despre competitorii politici, recte PSD: “De ce să nu îi putem bate pe ăştia? Ar trebui să le dăm o mamă de bătaie la alegerile europarlamentare să le iasă politica din cap!”. O perifrază la noua orientare programatică a partidului - ”Muie PSD!”.

Limbaj de ultras de Liga a IV-a, aia în care publicul dă buzna pe teren şi smulge fluierul din gura arbitrului, în care dacă nu intră un şut în poartă merge şi unul în coaie. (Ultraşii din ligile superioare sunt de-a dreptul elevaţi - au “coregrafie”, au idei, au savoir faire).

E firesc ca peneluţii, stârniţi de curiozitatea reporterilor, la intrebarea ce este PNL să răspundă cu mândrie: un club de fiţe.

 

Citește și: