Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
5419 vizualizări 14 nov 2018

“O femeie civilizată, neconflictuală, deosebit de comunicativă” (he, he!). Aşa îşi zugrăvea Jupânul României, Liviu Dragnea, subreta politică, atunci când, în ianuarie 2018, i-a dat brânci la guvernare.

Astăzi, Vasilica Viorica Dăncilă se ia în piept cu Comisia Europeană: ”Sunt dezamăgită şi revoltată. Nu e drept, nu e corect câtă vreme argumentele României nu sunt luate în calcul. României i se cer lucruri de neacceptat într-o altă ţară europeană. Nu pot accepta, ca premier, fost europarlamentar, preşedinte de partid, acea recomandare imperativă în care ni se spune să suspendăm imediat legile votate de Parlamentul României şi validate de CCR. E o ingerinţă gravă şi o încălcare a Tratatului european.(…). Cer egalitate în drepturi, nu mai putem aştepta ca românii să fie certaţi sau să ni se ceară lucri de neacceptat în Europa.(…). Cred că nu mai putem accepta ca românii să fie certaţi sau să li se ceară lucruri care nu se cer altora în Europa. Sunt proeuropeană, am fost europarlamentar 9 ani, nimeni nu mă poate bănui că nu vreau ca România să meargă pe calea europeană. Dar, în acelaşi timp, trebuie să avem tăria şi demnitatea să ne apărăm ţara”.

Premierul Guvernului Dragnea nu ştie în ce-am intrat şi ce-am semnat. Invocă Tratatul de Aderare cu seninătatea uneia care, în nouă ani de UE, n-a reuşit să treacă de copertă. Altfel de ce s-ar strofoca să denunţe… amestecul în treburile interne, ţinându-i isonul Jupânului - “un român simplu, dar nu umil” (cum s-a grăbit să se declare ieri, după votarea Raportului MCV).   

Vasilica Comunicativa (n-am găsit altă cacofonie) ne cere acum “să avem tăria şi demnitatea să ne apărăm ţara”. S-o apărăm de cine? De minciunile şi hoţiile Guvernului analfabeţilor funcţional, mă gândesc.

În acest ceas de cumpănă pentru destinul penal al lui Dragnea & Co, Vasilica Neconflictuala sună goarna. La luptă, vitejii mei! Pe cai! Şi ministrul Meleşcanu sare în business class.

 

Citește și: